Ingredientai

Miltai 3 puodeliai
Kepimo milteliai 0.5 šaukštelio
Sviestas 1 puodelis
Cukrus 1.5 puodelio
Kiaušinis 1 vnt.
Vanilės ekstraktas 1 šaukštelis

Gaminimo eiga

Šokoladą dėkite į nedidelį metalinį dubenėlį. Jį istatykite į dubenį su karštu vandeniu. Tegul šokoladas tirpsta.

Kitame dubenyje garai sumaišykite miltus ir kepimo miltelius.

Išsukite sviestą iki kreminės tekstūros. Įberkite cukrų ir vėl sukite, kol tekstūra taps lengva ir puri. Įmuškite kiaušinį ir supilkite vanilės ekstraktą. Išmaišius supilkite ištirpusį šokoladą ir vėl gerai išsukite. Supilkite miltus ir gerai išmaišykite.

Tešlą suvyniokite į lipnią plėvelę ar kepimo popierių ir įdėkite pusei valandos į šaldytuvą.

Šaltą tešlą iškočiokite iki pusės centimetro storio.

Sausainius sudėkite ant kepimo popieriaus ir dėkite kepti į iki 190 laipsnių Celsijaus įkaitintą orkaitę. Kepkite 8 - 10 minučių.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai