„Nuo pat „Smart taxi“ įkūrimo pradžios savo versle taikome inovatyvias idėjas, ekologiškumą skatiname keleivius vežiodami hibridiniais taksi automobiliais, todėl gamtą tausojantis automobilis lenktynėse buvo natūrali mūsų įmonės strategijos tąsa. Tam, kad galėtų naudoti ekologišką kurą, prieš antrąjį „Autoplius Fast Lap“ etapą Estijoje komanda pakeitė automobilio kuro sistemą, be to, jis buvo perprogramuotas. Šis sprendimas pasiteisino – „Smart Taxi Racing Team“ iš visų tokio tipo kuru varomų automobilių „Autoplius Fast Lap“ etape Estijoje buvo viena greičiausių“, - sako „Smart taxi“ vadovas Vytautas Reisas.

Įprastas kuras dega aukštesnėje temperatūroje, o didesnis karštis daro žalą varikliui, be to, degimo momentu pasiekiama „detonacijos“ riba, kuri nebeleidžia didinti automobilio galios. Bioetanolis, sutrumpintai vadinamas E85, yra etilo alkoholio pagrindu gaminamas kuras, kuriame yra 85 proc. etanolio ir 15 proc. benzino. Dėl žemesnės bioetanolio degimo temperatūros patiriama mažiau šiluminių nuostolių, todėl variklis dirba efektyviau ir ilgiau tarnauja.

„Šis kuras yra atsinaujinantis energijos šaltinis, degantis švariau – taip sumažinamos anglies junginių emisijos į aplinką, be to, jis dega „šalčiau“ ir pakelia detonavimo ribą. Taip pavyko pridėti papildomų 20 arklio galių lyginant su praeitu etapu. Didesnis galingumas pasiteisino – pasiekėme geresnį rezultatą ir užėmėme prizinę vietą. Negaliu pasakyti, kad padariau viską, ką galėjau, nes nelaimėjau, bet stengiausi iš automobilio išspausti viską, ką leidžia jo techninės galimybės.

Varžovai lenktyniauja du ar net tris kartus galingesne technika, todėl, kai sužinojome rezultatus, visa komanda buvo apimta euforijos.

Ekologiška – nereiškia lėta“, – po lenktynių džiaugėsi lenktynininkas T. Tunyla.

Finalinėje SUPER LAP rungtyje kova vyko tarp greičiausių lenktynininkų ir galingiausių automobilių. Varžovai turėjo galimybę važiuoti tik vieną ratą, per kurį turėjo pademonstruoti geriausią laiką. „Smart Taxi Racing Team“ dar kartą pagerino laiką iki 01:24.617 ir užlipo ant trečio pakylos laiptelio šalia daugkartinių varžybų nugalėtojų Jono Poškaus (Mitsubishi Lancer EVO VIII) ir Gyčio Vaitulionio (Subaru Impreza STi).

2012 metais įkurtos įmonės „Smart Taxi“ automobilių parką sudaro benzininiai „Toyota Verso“ ir hibridiniai „Toyota Prius“ automobiliai, nuo balandžio vidurio „Smart taxi“ pasipildė penkiais naujais verslo klasės sedanais „Toyota Corolla“ ir dviem „Toyota Verso“. Keleivių patogumui visuose automobiliuose yra nemokamas Wi-Fi ryšys.

Daugkartinis Lietuvos Kartingo Čempionatų nugalėtojas T. Tunyla tik pernai debiutavo kėbulinių automobilių sporte ir „Autoplius Fast Lap“ IV varžybų etape „Extreme Race“ užėmė trečiąją vietą.

„Autoplius Fast Lap“ – daugiausiai dalyvių ir žiūrovų pritraukiančios žiedinės lenktynės Lietuvoje. Keturi varžybų etapai vyksta „Nemuno Žiedo“ (Kačerginė), „Audru24Ring“ (Parnu) ir „Bikernieki Auto“ (Ryga) trasose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją