Britų žurnalisto Andrew Frankelio ir kolegos vairuojamo standartinio „Mercedes-Benz E 300 BlueTec Hybrid“ automobilio, kurio ratus suka 204 AG dyzelinis ir 26 AG elektrinis varikliai, degalų bakas buvo užpildytas Maroko uostamiestyje Tanžere.

Iš viso automobiliu keliautojai nuo Šiaurės Afrikos iki Didžiosios Britanijos per 26 valandas įveikė 1968 kilometrus, o visos kelionės metu nebuvo nei karto sustoję pasipildyti degalų! Kirtę keturias šalis ir 3 laiko juostas, savo kelionę jie užbaigė Gudvude šį savaitaglį vykusiame Greičio festivalyje.

Vėliau paaiškėjo, kad buvo galima nuvažiuoti ir dar toliau. Pasiekus finišą automobilio kompiuteris rodė, kad bake likusių degalų dar pakaktų įveikti 162 kilometrus. Tad bent jau teorinis bendras nuvažiuoto kelio ilgis vienu degalų bakų būtų buvęs 2131 kilometras.

Kadangi buvo važiuojama įprastais bendro naudojimo keliais, esant nepalankiomis oro sąlygomis, įkalnėms ir eismo spūstims, galima tik stebėtis pasiektomis vos 3,1 l / 100 km vidutinėmis degalų sąnaudomis. Tai net 1 litru mažiau, nei gamintojo nurodomi 4,1 l / 100 km.