Ingredientai

Miltai 1.5 puodelio
Druska 0.25 šaukštelio
Sviestas 8 šaukštai
Kumpis 100 g
Sviestas 3 šaukštai
Grietinėlė 0.5 puodelio
Sūris 100 g
Druska žiupsnelis
Porcijos: 10

Gaminimo eiga

Į dubenį suberkite miltus, druską, sudėkite sviestą ir išmaišykite rankomis. Masė turi sušokti mažais gumulėliais.

Supilkite vandenį. Pilkite vandens tiek, kad tešlą išsiminkytų. Suformuokite rutulį, apsukite jį polietileno plėvele, pusvalandžiui įdėkite į šaldytuvą.

Paskui iškočiokite iš tešlos lakštą, jį įklokite į stačiakampę kepimo formą.

Pasigaminkite įdarą. Svogūnus nulupkite, supjaustykite žiedais.

Kumpį supjaustykite gabalėliais, apskrudinkite svieste.

Suberkite prie kumpio svogūnus, pakepinkite, kol svogūnai taps perregimi. Palikite kiek pravėsti.

Grietinėlę išplakite su svogūnais. Sumaišykite su svogūnų mase. Suberkit tarkuotą sūrį. Pabarstykite muskato riešutu ir pipirais, jei reikia, įberkite druskos. Uždėkite įdarą ant tešlos pagrindo, nukarusius tešlos kraštus uždenkite ant įdaro, per vidurį užspauskite.

Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 45 – 55 min. Patiekite šiltą.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai