Naujai atvykę JAV kariai ir toliau kartu su Lietuvos kariais treniruosis vykdyti bendras gynybines užduotis. Į Šiaulius atskridę kariai išvažiavo į laikiną dislokacijos vietą Kunigaikščio Vaidoto mechanizuotame pėstininkų batalione.
  
Iš savo nuolatinės dislokacijos vietos Grafenviore (Vokietija) į Lietuvą atvykę JAV Sausumos pajėgų Europoje 173-iosios oro desantininkų brigados 91-ojo kavalerijos pulko kariai dalyvaus mokymuose Lietuvoje apie tris mėnesius, kol juos pakeis kita karių grupė.

Ankstesnioji JAV karių grupė išvyko išskrido iškart po atvykusiųjų.
  
Balandžio 26 d. į Lietuvą vykdyti bendras gynybos užduotis su Lietuvos kariais atvykę JAV kariai įsikūrė Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas" Kunigaikščio Vaidoto mechanizuotajame pėstininkų batalione Rukloje. Nuo gegužės JAV kariai įsitraukė į visoje Lietuvoje vyksiančias Sausumos pajėgų kovinio rengimo pratybas – gegužės mėnesį dalyvavo pratybose „Juodoji strėlė", birželį prisidėjo prie ką tik pasibaigusių bendrų JAV ir Baltijos valstybių pratybų „Kardo kirtis 2014", taip pat dalyvavo kituose bendruose mokymuose.

Planuojama, kad JAV kariai Lietuvoje bus dislokuoti iki šių metų pabaigos.
 
Lietuva atvykusiems JAV kariams suteiks visą reikiamą priimančiosios šalies paramą - apgyvendinimą, maitinimą, logistinę pagalbą, kt.
 
NATO sąjungininkė JAV Sausumos pajėgas į Lietuvą pratyboms atsiuntė reaguodama į regionui iškilusias grėsmes dėl Rusijos intervencijos Ukrainoje. Tokias pačias pajėgas JAV siunčia ir į Lenkiją, Latviją bei Estiją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (562)