„Baseinai vasarą užsidaro ir žmonės, norėdami plaukti, susigalvoja tokią pramogą kaip plaukimo maratoną. Tiesa, mūsų maratonas, kurio ilgis 2 kilometrai, nėra tokio ilgio, koks jis yra nusistovėjęs užsienyje – 5 km ilgio. Kad ir kaip ten būtų, dėl mūsų šalies šalto vandens ir oro sąlygų nuplaukti 2 km yra pakankama“, – apie artėjančią didžiulę plaukimo mėgėjų šventę kalbėjo renginio organizatorius Arlandas Juodeška.

Plaukimo maratono rungtynėse galės dalyvauti visi mūsų šalies ir užsienio valstybių piliečiai. Dalyviai išmėgins jėgas 2,2 km ir 400 m ilgio distancijose. Varžybose ketina dalyvauti apie 100 sportininkų, 20 iš jų – svečiai iš užsienio.

„Planuojame, jog čempionate dalyvaus netoli 80 plaukikų, nepaisant to, jog oras šiemet nėra itin palankus. Prieš 90 metų vyko pirmosios tokios varžybos, kuriuose dalyviai plaukė pasroviui Nemune. Neaišku, kokia vandens temperatūra buvo tuomet. Šių metų varžybos yra beveik analogiškos senosioms“, – apie būsimą plaukimo maratoną kalbėjo Lietuvos plaukimo federacijos direktorius Emilis Vaitkaitis.

Spalvų plaukimo maratonui įneš ir penkiakovininkas, olimpietis Edvinas Krungolcas. Jo prižiūrimame Šveicarijos triatlone laukiami šaudymo, plaukimo ir bėgimo mėgėjai.

„Tikslas – suteikti žmonės žinių apie pačią penkiakovę. Šiose varžybose - ypatingai apie šaudymo rungtį. Tai gali daryti beveik kiekvienas, aišku, rezultatas skiriasi nuo profesionalų, bet pabandyti, prisiminti vaikystę galės kiekvienas“, – mintis dalijosi triatlono organizatorius E. Krungolcas.

Unikalioje šventėje visi dalyviai bus apdovanoti Šveicarijos Joninių plaukimo maratono įveikimo sertifikatais. Nugalėtojai bei prizininkai – diplomais bei medaliais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)