Artėjant filmo premjerai, kuri Lietuvoje įvyks jau birželio 27 dieną, kviečiame sužinoti įdomių detalių apie 61-erių P.Brosnano karjerą ir asmeninį gyvenimą.

Aktoriaus ūgis – 188 cm.

Airijoje gimęs P.Brosnanas vaikystėje persikėlė gyventi į Jungtinę Karalystę. Būtent todėl, anot jo paties, jis gali kine įtikinamai vaidinti tiek airius, tiek anglus.

Aktoriaus motina jį pagimdė būdama 19-os, ji susituokė su P.Brosnano tėvu Thomasu 1952-ųjų rugpjūčio 16 dieną, tačiau šis šeimą paliko kai Pierce’as tebebuvo kūdikis. Vėliau jis su tėvu atnaujino ryšį, bet jie niekuomet nebuvo labai artimi.

Nuo 4-erių P.Brosnaną augino jo seneliai iš motinos pusės, o jo mama tuo metu mokėsi slaugės amato Londone. Kai Pierce‘ui buvo 6-eri, abu jo seneliai mirė, tad jis augo tai pas vienus, tai pas kitus gimines. Pas save į Londoną motina jį pasiėmė 10-ies.

Būtent P.Brosnanas palaimino antrąją motinos santuoką su Billu Carmichaelu, kuris jam atstojo tėvą. Jis yra žmogus, nusivedęs aktorių į pirmąjį jo kada nors matytą kino filmą, 1964-ųjų juostą apie Džeimsą Bondą „Auksapirštis“ (angl. „Goldfinger“). Ši juosta, pasak P.Brosnano, įkvėpė jį tapti aktoriumi.

Būdamas 11-os P.Brosnanas buvo labai aukštas, net 182 cm ūgio, todėl mokykloje iš jo buvo tyčiojamasi.

P.Brosnanas yra santuokos ir šeimos žmogus. Su pirmąja žmona, Australijos aktore Cassandra Harris, jis buvo susituokęs 11 metų. Ji ant aktoriaus rankų nuo kiaušidžių vėžio mirė dieną po jų vienuoliktųjų vestuvių metinių. Iš pirmos santuokos aktoriui liko jo įsivaikinti C.Harris vaikai iš pirmosios jos santuokos – Christopheris ir Charlotte (ji mirė 2013-aisiais) bei jųdviejų biologinis sūnus Seanas.

Antrąsyk vesti P.Brosnanas ryžosi praėjus dešimtmečiui po pirmosios žmonos mirties, jo išrinktąja 2001-aisiais tapo amerikiečių žurnalistė Keely Shaye Smith. Iki šiol susituokusi pora turi du sūnus, 17-metį Dylaną Thomasą ir 13-os Parisą Beckettą.

P.Brosnanas turi randą virš viršutinės lūpos dešinėje pusėje. Šis liko po to, kai kaskadininkas jį sužeidė 1997-ųjų filmo „Rytojus niekada nemiršta“ (angl. „Tomorrow Never Dies“) filmavimo aikštelėje.

Aktorius turi dvigubą, JAV ir Airijos, pilietybę.

P.Brosnano prodiuserinė kompanija vadinasi „Irish DreamTime“. Pirmuoju šios kompanijos išleistu filmu tapo 1998-ųjų „Sūnėnas“ (angl. „The Nephew“).

Žurnalas „People“ daugybę kartų yra įtraukęs P.Brosnaną į 50-ies gražiausių pasaulio žmonių sąrašą.

Aktorius mėgsta žvejoti, o jo mėgstamiausia žvejybos vieta – Tyvio upė Jungtinėje Karalystėje, pietvakarių Velse.

2001-aisiais žurnalas „People“ paskelbė P.Brosnaną seksualiausiu pasaulio vyru.

Aktorius kenčia nuo klaustrofobijos, tad kai kurių 1997-ųjų filmo „Dantės viršukalnė“ (angl. „Dante's Peak“) scenų filmavimas buvo labai komplikuotas.

Už vaidmenis filmuose apie Džeimsą Bondą aktorius gaudavo ne tik atlyginimą, bet ir automobilius. BMW Z3 už 1995-ųjų filmą „Auksinė akis“ (angl. „GoldenEye“), 8-osios serijos BMW už 1997-ųjų „Rytojus niekada nemiršta“ ir BMW Z8 už 1999-ųjų „Ir viso pasaulio negana“ (angl. „The World Is Not Enough“).

P.Brosnanas buvo apdovanotas Britų imperijos garbės karininko (OBE) ordinu, kuris jam, kaip ne Didžiosios Britanijos gyventojui buvo skirtas karalienės už „svarbų indėlį atsižvelgiant į Didžiosios Britanijos interesus“.

Mėgstamiausi P.Brosnano filmai apie Džeimsą Bondą: 1963-ųjų „Iš Rusijos su meile“ (angl. „From Russia with Love“) ir 1981-ųjų „Tik tavo akims“ (angl. „For Your Eyes Only“). Labiausiai jo nemėgstamas filmas apie agentą 007 – 1969-ųjų „Jos Didenybės slaptojoje tarnyboje“ (angl. „On Her Majesty's Secret Service“).

Aktorius buvo šokėjo ir dramos mokytojo Yato Malmgreno mokinys. Šis plastikos taip pat mokė ir jo pirmtaką bondiadoje – Seaną Connery.

Pasak Džeimso Bondo kostiumus siuvusių siuvėjų, P.Brosnanas buvo lengviausias ir sunkiausias agentas 007. Mažiausiai jis svėrė vaidindamas filme „Auksinė akis“, vos daugiau kaip 74 kg, o daugiausiai – 2002-ųjų „Pasveikink mirtį kitą dieną“ (angl. „Die Another Day“), beveik 96 kg.

P.Brosnanas buvo kandidatas į Briuso Veino/Betmeno vaidmenį 1989-ųjų filme „Betmenas“.

Aktorius yra patyręs ugnies rijikas, jis jaunystėje rijo ugnį vaidindamas viename cirko pasirodymų.

P.Brosnanas pasisako už tos pačios lyties asmenų santuokas, galimybę homoseksualioms poroms įsivaikinti, griežtesnę ginklų kontrolę ir aplinkos apsaugą.

Aktorius yra artimas Meryl Streep bičiulis.

Mėgstamiausias P.Brosnano komikas – Johnas Cleese‘as.

P.Brosnanas yra Fulhamo futbolo klubo gerbėjas.

Žavingą ir avantiūrai pasirengusį P.Brosnano herojų šviesioje romantinėje komedijoje „Meilės punšas“ Lietuvos publika išvys jau nuo birželio 27 dienos.

Filmo „Meilės punšas“ anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)