Ingredientai

Miltai 4 puodeliai
Druska pagal skonį
Vanduo 1.5 puodelio
Sviestas 2 šaukštai
Riebalai 1 puodelis
Tai tradicinis Urugvajaus patiekalas, ypač mėgstamas lietingomis dienomis, kai nesinori nosies iškišti į lauką. Valgomas su sutirštintu kondensuotu pienu.

Gaminimo eiga

Dideliame dubenyje sumaišykite miltus ir druską.

Padarykite viduryje miltų duobutę ir užpilkite šiltu vandeniu, gerai išmaišykite. Sudėkite gabaliukais supjaustytą sviestą ir minkykite, kol tešla taps vientisa ir joje ims matytis pūslelės.

Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite tešlą į maždaug 7 mm storio paplotį.

Iš tešlos išpjaustykite norimos formos paplotėlius. Tai galite padaryti stikline, puodeliu ar sausainių formelėmis. Tradiciškai urugvajietiška torta frita yra su skyle viduryje, tarsi riestainis, tačiau jūsų galite jos ir nedaryti.

Keptuvėje gerai įkaitinkite taukus ir dėkite kepti paplotėlius (dėkite jų tiek vienu metu, kad jokiu būdu neužliptų vienas ant kito). Tešla turėtų išpūsti arba pradėti burbuliuoti. Būkite atsargūs, nenusideginkite. Apkepkite juos iš abiejų pusių ir išimkite, kai bus gražios aukso spalvos. Padėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalų perteklius.

Ragaukite su saldžiu sutirštintu pienu. Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai