74-ąjį gimtadienį neseniai šventusio sero Tomo Estijos sostinėje laukė maloni staigmena. Į Taliną dieną prieš koncertą atvykęs dainininkas sužinojo, kad mieste vieši dar viena britų muzikos įžymybė – buvęs legendinės grupės „Led Zeppelin“ vokalistas Robertas Plantas.

Pastarasis „Saku“ arenoje pirmadienį surengė koncertą su savo grupe „The Sensational Space Shifters“. Sužinojęs, kad į miestą atvyko Tomas Jonesas, Robertas Plantas pakvietė jį į svečius – du scenos gigantai šiltai bendravo užkulisiuose, įsiamžino bendrose nuotraukose ir negailėjo komplimentų vienas kito talentui. Beje, dainininkai yra geri bičiuliai, ne kartą koncertavę kartu. Pavyzdžiui, labdaros koncerte „Rockwell“ Londone ir populiariame muzikiniame Joolso Hollando TV šou.

Tiesa, šįkart kartu į sceną jie nekilo – Tomas Jonesas jėgas taupė savo pasirodymui. Tie, kurie pamatė koncertą jo koncertą antradienį, įsitikino – dainininkas vis dar stulbina ir energija scenoje, ir puikiai skambančiu balsu.

Su devynių muzikantų grupe Tomas Jonesas koncertavo apie dvi valandas – ir publikai pasistengė atlikti visas populiariausias savo dainas.

Tie, kurie prisimena dainininko karjeros pradžią, buvo pradžiuginti pirmuoju Tomo hitu „It's Not Unusual“ - ši daina pirmąją britų topų vietą pasiekė dar 1965-aisiais.

Vyresnės kartos melomanai kartu su Tomu pasimėgaudami dainavo beveik prieš penkis dešimtmečius sukurtą dainą „Green, Green Grass Of Home“ ir, žinoma, nepamirštamąjį hitą „Delilah“. Ši 1968-aisiais viena populiariausių pasaulyje pripažinta daina iki šiol yra savotiška Tomo Joneso vizitinė kortelė.

Dar viena Tomo istorijos stotelė – koncerto pabaigoje skambanti „Thunderball“ iš filmo apie Džeimsą Bondą „Kamuolinis žaibas“. Pasakojama, jog jos įrašų metu dainininkas taip įsijautė, kad net apalpo studijoje. Taline taip nenutiko – bet daina skambėjo iš tiesų didingai ir jaudinančiai.

Šių metų koncertuose nepamiršti ir vėlesni Tomo Joneso repertuaro perliukai - „Mama Told Me Not To Come“, „You Can Leave Your Hat On“, paskutiniame praėjusio amžiaus dešimtmetyje populiarumą dainininkui sugrąžinęs energingasis hitas „If I Only Knew“. Ir, žinoma, MTV eterį užkariavusi daina „Kiss“ - amerikiečių dainininko Prince'o kūrinys, kurį Tomas įrašė su grupe „Art Of Noise“.

Nors prieš keletą metų Tomas Jonesas jau buvo „išleidęs atostogų“ dainą „Sex Bomb“, šelmiškasis jo hitas šįmet vėl skamba – koncerte Taline būtent ši daina sulaukė bene daugiausia aplodismentų.

Tačiau programoje vietos atsirado ir ramesniems kūriniams, dainoms iš pastarųjų dviejų Tomo Joneso albumų „Praise And Blame“ ir „Spirit In The Room“, prodiusuotų grupės „Kings Of Leon“ bendražygio Ethano Johnso. Taip pat – šio dainininko fantastiškai atliekamai Leonardo Coheno dainai „Tower Of Song“.

„Pagal renginio atmosferą Tomo Joneso pasirodymas buvo vienas geriausių Taline matytų koncertų per pastaruosius metus“, - nedvejodami teigia koncertą Estijoje surengusios agentūros „Live Nation“ atstovai.

Daugiau nei 100 milijonų parduotų įrašų pasigirti galintis Tomas Jonesas iš Estijos išvyko į Airiją, po to koncertuos Olandijoje ir Vokietijoje, o iš ten kitos savaitės pradžioje atvyks į Kauną.

Pirmą kartą Lietuvoje viešėsiantis dainininkas šį vizitą įtraukė į šįmet rengiamų pasaulinių gastrolių maršrutą – iki vasaros pabaigos jis koncertuos Danijoje, Didžiojoje Britanijoje, Ispanijoje, Šveicarijoje ir kitose šalyse.

Sero Tomo Joneso pasirodymą rengia didžiausias Baltijos šalių koncertų organizatorius „Live Nation Lietuva“, šįmet taip pat kviečiantis pamatyti grupės „Roxette“, popmuzikos princesės Kylie Minogue koncertus, geriausią pasaulyje „Pink Floyd“ muzikos šou „Brit Floyd“ Kauno „Žalgirio“ arenoje, žymiausių Rytų Europos iliuzionistų brolių Safronovų magijos spektaklį, šokių aikštelių čempiono Jameso Zabielos šou Trakų pilyje, šou ant ledo visai šeimai „Ice Age Live! A Mammoth Adventure”, Lietuvos muzikos žvaigždės Sauliaus Prūsaičio pasirodymą Trakuose, šokių naktį „Stebuklas“ su didžėjumi iš Švedijos Otto Knows ir daugybę kitų renginių.

Didžiausias Tomo Joneso hitas „Delilah“, atliktas Didžiosios Britanijos karalienės Elizabeth II valdymo Deimantinio jubiliejaus koncerte:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)