Jei jau prakalbau apie lietuvius užsienyje, tai niekas taip nemoka nuoširdžiai pasidžiaugti lėktuvo piloto sėkme ir nuoširdžiai jam paploti sėkmingai nusileidus. O bėgimą į pigių skrydžių bendrovės lėktuvą, kad užsiimt vietą prie lango, galima drąsiai vadinti nacionaline lietuvių sporto šaka.

Kai visas pasaulis dirba savo šalyje, o atostogaut važiuoja į užsienį, tai lietuviai daro tą patį. Tik atvirkščiai.

Dalis lietuvių nuoširdžiai tiki (bent jau vaikystėje tai tikrai tikėjo), kad “Adidas” yra grynai lietuviškas prekės ženklas. Gal dėl to jį taip myli daugelis lietuvių. “Adidas” irgi myli lietuvius ir artimiausiu metu  Lietuvos rinkai planuoja išleisti naują treningų seriją pavadinimu “Isheiginiai”.

Beisbolo prekių importuotojai jau seniai suprato, kad rinkinys “lazda su pirštine ir kamuoliu” Lietuvos parduotuvėse gauna į vienus vartus nuo rinkinio “lazda ir kastetas”.

Lietuva - lenktynininkų šalis. Ar pastebėjote, kad mieste važiuojant leistinu greičiu Jus lenkia net troleibusai? Aš kartais pagalvoju, kad tokia šalis turėtų mažų mažiausiai turėti porą lenktynininkų F-1 ir dar kelis WRC. Kodėl ten jų nėra nei vieno? Ai, pamiršau, todėl, kad jie visi gatvėse.

Kur mokamos didžiausios pašalpos invalidams? Žinoma Lietuvoje! Ar pastebėjote kokiais automobiliais jie atvažiuoja į prekybcentrius?

Užsieniečiai niekada nesupras, kaip tūlas lietuvis gali nors ir kiekvieną savaitgalį lankytis Ermitaže, Akropolyje ar Babilone.

O Jūs girdėjote, kad kur nors pasaulyje būtų galima nusipirkti pagyvenusių žmonių? Ne? O Lietuvoje reklama garsiai skelbia: “Senukai. Visada išsirinksi”. Na, o kad Lietuva garsėja didžiausiomis sekso prekių parduotuvėmis “Maxima XXX” turbūt jau niekam ne naujiena.

O lietuvių kalba - tai apskritai yra fenomenas. Retas lietuvis žinotų ką atsakyt užsieniečiui, kuris paklaustų “kur yra omuo?” arba “ar sunkūs yra kudašiai?”.

Nors nuo vaikystės visi dainuoja apie du gaidelius, bet šalyje visvien pilna homofobų.

Bet užtai lietuviai labai rūpinasi vaikais. Kaip apsidairai - aplink tiek susirūpinusių “kur mergaitė?” ir “kaip vaikui paaiškint?”.

Tiesiog negaliu nepaminėt Lietuvos gamtos grožio. Vien ko vertos Lietuvos kalvos ir kalnai! Kai kartą vieną užsienietį nusivežiau ant Aukštojo ir išdidžiai pasakiau “Tai mūsų aukščiausias kalnas…” jis apsidairė ir paklausė “Kur?”.

Jei M. Zuckerbergas būtų gimęs Lietuvoje, tai Facebook’as turėtų ne tik mygtuką “Patinka”, bet ir “Nepatinka”, “Nekenčiu”, “Nesąmonė”, “Autorius idiotas” ir pan. O šalia “Sekti” būtų ir “Sekti slaptai” arba “Persekioti”.

Dauguma fenomenalių lietuvių sugeba perskaitę straipsnio antraštę parašyti komentare viso straipsnio recenziją ir dar būtinai nepamiršta pridėt autoriaus biografiją su išsamiu ligų ir traumų, patirtų vaikystėje, aprašu.

Kita dalis, kuri perskaito iki galo (na taip, čia ta mažoji dalis) dažnai būna tikri humoro asai ir virtuozai - jau matau kaip jie barbena komentarą “vaziok i anglije jei nipatynka”.

Atsakysiu - patinka. Ir net labai.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!