Toks vyro poelgis tą rytą nesudomino nei bylą nagrinėjančios teisėjos Nijolės Zaleckienės, nei kaltinamojo interesams atstovaujančio advokato Sauliaus Juzukonio, nei prokuroro.

Kaip pirmadienį naujienų portalui DELFI sakė Trakų rajono policijos komisariato Organizacinio poskyrio viršininkė Halina Šereikienė, „apskrities komisariato suvestinėse matyti, kad pradėta administracinė teisena. Asmuo iškviestas protokolo surašymui“.

Kada buvo pateiktas pareiškimas, atstovė informacijos pateikti negalėjo: „Tai neesminis dalykas. Dabar viskas daroma įstatymo plotmėje. Pats svarbiausias dalykas dabar nepažeisti terminų. Viskas, kas daroma komisariate, laikantis teisės aktų, kurie reglamentuoja informacijos patikrinimą, administracinės procedūros atlikimą ir kitus dalykus“.

Paklausta, kas visgi kreipėsi į policiją, atstovė sakė: „Man atrodo, kad buvo gauta informacija iš prokuratūros. Galbūt būtent iš Vilniaus apygardos prokuratūros. Informacija nagrinėjama, viskas yra eigoje“.

Po incidento pakalbintas L. Baltrūno advokatas Saulius Juzukonis tikino to nepastebėjęs ir pasiūlė „nenukrypti nuo temos“. Anot jo, svarbiausia šiuo metu yra pernai vasario mėnesį įvykęs incidentas. „Jei norite atlikti visuomeninę pareigą, advokato patarimas čia nereikalingas. Aš nekomentuosiu šito atvejo, nes aš jo nemačiau. Jei niekas nematė ir niekam neužkliuvo, tai vadinasi nieko ir nebuvo“, – naujienų portalui DELFI sakė advokatas S. Juzukonis ir pasiūlė kreiptis į policiją.

Kitą dieną po akibrokšto savo poziciją išdėstė ir Trakų rajono apylinkės teismas. „Teisėja buvo susikoncentravusi būtent į bylos nagrinėjimą, todėl to nepamatė. O ar asmuo bus patrauktas atsakomybėn, yra numatyta bendra tvarka pagal Administracinio teisės pažeidimo kodeksą. Jam gali būti surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas“, – naujienų portalui DELFI tada aiškino Trakų rajono apylinkės teismo atstovė spaudai Gintarė Matonytė. Į klausimą, ar jau yra kreiptasi į policiją dėl šio akibrokšto, teismo atstovė atsakyti gegužės 29-ąją dar negalėjo.

Ji teigė, kad teismas į policiją nebegali kreiptis. Reikia, kad kažkas parašytų pareiškimą. „Kadangi tai paviešinta žiniasklaidoje, mano manymu, bus imtasi atitinkamų priemonių“, – sakė G. Matonytė. Paklausta, ar incidentas nebus nugramzdintas užmarštin, teismo atstovė atsakė „neturėtų būti“.

Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekse nurodyta, kad nacistinės svastikos demonstravimas užtraukia baudą nuo penkių šimtų iki vieno tūkstančio litų su daikto, kuris buvo administracinio teisės pažeidimo padarymo įrankis, konfiskavimu.

Ar L. Baltrūnas sulauks kokios nors bausmės už R. Kirilkino sužalojimą ir pažeminimą, paaiškės tuomet, kai teismas vėl atvers bylą rudenį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (353)