Lenda į viešumą

E. Monginienė pasakojo pastebėjusi jos kurtus aksesuarus primenančius darbus socialiniame tinklapyje. Moteris teigė, kad plagiatorės niekada nelįsdavo į viešumą, o paklaustos, kodėl kopijuoja darbus, tikindavo, jog juos darosi tik sau, o ne pardavimui.

Neringa Šiaudikytė

„Mano kantrybės taurę perpildė fotosesija, kurioje dainininkė Neringa Šiaudikytė pozuoja su mano kurtais darbais primenančiais papuošalais. Sulaukiau laiškų, kuriose mano gerbėjos rašė, jog matė mano papuošalus. Tikrai ne aš tai susigalvojau. Jei tos kuriančios merginos nori būti išskirtinės, siekia pripažinimo, tegu kuria savo produktą, o ne kopijuoja jau mano sukurtą. Aš investuoju daug laiko, finansų į reklamą, vežu savo darbus į užsienyje vykstančias parodas, o kiti nori išgarsėti plagiatais. Mane pykdo tai, kad jos nesėdi paromis, negalvoja, ką naujo padaryti. Nukopijuoja tai, ką aš darau, ir sau nori prisiimti laurus“, - DELFI kalbėjo prekinio ženklo „Elvyra Design“ įkūrėja, atskleidusi, jog jos auskarų ar turbano kaina siekia 300 litų.

Elvyra Monginienė

Papuošalų kūrėją siutina tai, kad dainininkai gali pakovoti už savo dainą, tačiau dizaineriai tokių teisių neturi. Elvyra tikino, kad valstybė neapsaugo kūrėjų, o vieno papuošalo patentavimas kainuoja 250 litų.

Pagyros iš garsenybių

Moteris tikino, kad grupės „Naujos pupytės“ narės demonstruojami papuošalai itin primena Erikai Vitulskienei sukurtus auskarus. „Kuomet Merūnas Vitulskis Erikai Kalėdų proga užsakinėjo auskarus, pasakė man, kad yra visko matęs, tačiau tokio grožio dar nėra regėjęs. Girdėti tokiu žodžius iš vyro lūpų yra labai didelis įvertinimas“, - džiaugėsi dizainerė. Tarp E. Monginienės klienčių ir Kristina Ivanova, Ingrida Kazlauskaitė, Vaida Skaisgirė, Inga Budrienė,Oksana Pikul-Jasaitienė.

Oksana Pikul-Jasaitienė su Elvyros galvos aksesuaru

„Noriu, kad garsenybės, kurios priima dovanas iš nežinomų kūrėjų, atkreiptų dėmesį, ką reklamuoja. Dizainerių darbą reikia gerbti. Nemanau, kad Neringa žinojo, kad šie papuošalai – plagiatas. Pamačiusi juos susisiekiau su grupės įkūrėja O. Pikul-Jasaitiene ir pasakiau, kad jei reikės papuošalų fotosesijai, tegul geriau kreipiasi iškart į mane“, - neslėpdama pykčio dėl kopijuojamų darbų DELFI kalbėjo žinoma dizainerė.

Nori apsaugoti klientes

Elvyra teigė norinti apsaugoti ne tik save, bet ir savo kūrybos gerbėjas. Dizainerė džiaugėsi, kad visada sulaukia palaikymo iš savo klienčių. „Mano kūriniai nėra štampuojami kiekvieną dieną. Stengiuosi, kad gaminiai būtų kokybiški, visi mano papuošalai yra pažymėti prekiniu ženklu. Aš nesijaudinu dėl to, kad bus mažiau klienčių, man pikta todėl, kad kai kurios neinvestuoja nei laiko, nei savo pinigų, o nori to paties rezultato. Pinigai nėra pagrindinis dalykas mano gyvenime. Kur kas svarbiau yra tobulėti, noriu, kad mano klientės didžiuotųsi, jog turi mano darbus“, - DELFI kalbėjo E. Monginienė.

E. Monginienės kuriami papuošalai:

Nekopijuoja, o kuria savo malonumui

Papuošalų kūrėja Gintarė (moteris nenorėjo atskleisti savo pavardės - DELFI), kuri neva kopijuoja E. Monginienę, teigė, kad papuošalus kurti pradėjo prieš ketverius metus ir tikslo kopijuoti tikrai neturi. Pasak pašnekovės, papuošalus ji kuria savo malonumui, o bėgant laikui vis labiau tobulėja. Papuošalų kūrimą Gintarė nevadina darbu, o greičiau hobiu, kuris jai yra labai malonus.

Gintarė neslėpė, kad dažnai gaunanti iš merginų laiškus, kuriose prašymai sukurti į Elvyros panašius papuošalus. Tačiau tą ji daryti atsisakanti. „Sakau, kad šios dizainerės darbų nekopijuoju. Merginos prašo manęs panašių auskarų todėl, kad Elvyros darbų reikia ilgai laukti, be to, jie yra brangūs.

Išgirdusi klausimą, ar ji semiasi įkvėpimo iš E. Monginienės, Gintarė teigė, kad „Elvyra Design“ darbų ji net nematanti. Moteris tikino, kad tokių pačių papuošalų padaryti tiesiog neįmanoma. „Elvyra mane užblokavo socialiniame tinklalapyje. Aš karoliukus perku vienoje Kauno parduotuvių. Tai gal ta parduotuvė tik jai skirta? Gal uždaryti ją? Elvyra Monginienė tikrai nėra mano mūza. Mūsų darbai yra skirtingi, tiesiog naudojamos tos pačios detalės. Tokius karoliukus naudoja kiekviena, kuri daro papuošalus. Nesuprantu, kodėl aš užkliuvau jai, juk ir kitos daro tokius papuošalus“, - kalbėjo pašnekovė.

Gintarės kuriami papuošalai:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (241)