Valstybės vadovė neslėpė palankiai vertinanti V. Mazuronio veiklą šioje Vyriausybėje. Po susitikimo su ministru prezidentės vyriausiasis patarėjas Nerijas Udrėnas pareiškė, kad V. Mazuronis aukštai iškėlė kartelę savo įpėdiniui.

V. Mazuronis atsistatydina iš savo pareigų dėl to, kad buvo išrinktas ir sutiko išvykti dirbti į Europos Parlamentą. Kas užims jo vietą, kol kas neaišku.

A. Petkus siekia suprasti, kodėl jis „juodajame sąraše“

Tuo tarpu aplinkos viceministras Almantas Petkus ketvirtadienį kreipėsi į teisėsaugos ir kontrolės institucijas, prašydamas suteikti visą apie jį surinktą medžiagą, galinčią kelti abejonių dėl jo einamų pareigų.

A. Petkus ir V. Mazuronis
„Kadangi šiuo metu einu aplinkos viceministro pareigas, privalau imtis veiksmų, kad būtų išvengta galimai tikrovės neatitinkančių interpretacijų viešojoje erdvėje“, - Aplinkos ministerijos pranešime spaudai cituojamas A. Petkus.

Kaip teigiama pranešime, Prezidentė Dalia Grybauskaitė birželio 10 dieną pranešė apie Specialiųjų tyrimų tarnybos jai pateiktą pažymą dėl galimai neskaidriai dirbančių viceministrų. Joje paminėti 9 viceministrai iš 5 ministerijų. Teigiama, kad pažymoje minimas ir vienas iš aplinkos viceministrų.

Vadovaudamasis Asmens duomenų apsaugos, Korupcijos prevencijos ir Kriminalinės žvalgybos įstatymų nuostatomis, viceministras kreipėsi į teisėsaugos ir kontrolės institucijas prašydamas suteikti jam visą teisėtai surinktą informaciją, galinčią kelti pagrįstų abejonių dėl jo, kaip valstybės tarnautojo, darbo skaidrumo.

Prašymai suteikti informaciją išsiųsti Specialiųjų tyrimų tarnybai, Generalinei prokuratūrai, Valstybės saugumo departamentui, Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai, Valstybinei mokesčių inspekcijai prie Finansų ministerijos ir Policijos departamentui prie Vidaus reikalų ministerijos.