Po ką tik žiniasklaidoje nuskambėjusių nelaimingų ir laimingų briedžių gelbėjimo istorijų, šio ryto skambutis gyvūnų gelbėjimo organizacijos atstovus privertė aiktelėti. „ Ir vėl briedis?! Negaliu patikėti!“. Ankstų ketvirtadienio rytą Ignalinos rajone žmonės pastebėjo nusilpusį briedžiuką ir pranešė apie jį gyvūnų globėjų asociacijai. 

Organizacijos savanoriai kelias minutes aiškinosi, ar tai ne pokštas. Papokštauti mėgstančių piliečių skambučių pastarosiomis dienomis gaunama itin daug. „Briedis lekia autostrada į Vilniaus pusę, reikėtų, kad skubiai palydėtumete“, „Ką tik peršoko didžiulis briedis per kelio atitvarą, ar suprantate, kad jam čia nesaugu...“ – smaginasi skambinantieji.

Gavę leidimą iš Aplinkos ministerijos Gyvūnų globėjų asociacijos atstovai išvyko paimti briedžiuko. Kelionė tolima, beveik 200 kilometrų. Pirminės apžiūros metu specialistai pastebėjo, jog gyvūnas nevaldo užpakalinių kojų ir gali būti, jog jis yra partrenktas automobilio. Nuspręsta briedžiuką vežti apžiūrėti veterinarijos specialistams.

Tokio susidūrimo metu automobilis tikrai turėjo nukentėti, tačiau vairuotojas, matyt, spruko iš įvykio vietos ir nepagailėjo žvėries palikdamas jį tysoti likimo valiai.
Ignalinoje pastebėtas partrenktas briedžiukas

Dažniausiai į miestą ar gyvenvietę briedžiai ar kiti miško žvėrys atklysta naktį, tada, kai ramu. Žvėrys neturi laikrodžio ir nenutuokia kad tuoj tuoj prasidės pikas ir zvimbiantys automobiliai jiems taps mirtinais spąstais.

Savų instinktų vedini, išgąsdinti rytinio miesto triukšmo žvėrys bando sprukti, tačiau retai laimingai pasiekia savo kelionės tikslą.
Jaunas briedžiukas iš Ignalinos

Šiuo metu briedžiuką pastatyti ant kojų mėgina veterinarai.