Ingredientai
Miltai
puodelis
Palmių aliejus
180
g
Cukrus
6
šaukštai
Klevų sirupas
2
šaukštai
Juodieji malti pipirai
1
šaukštas
Gvazdikėliai
1
šaukštelis
Cinamonas
2
šaukšteliai
Muskato riešutai
1
šaukštelis
Graikiniai riešutai susmulkinti
puodelis
Porcijos: 6
Tai tradicinis kroatų patiekalas, kurį siūlome išbandyti ir padaryti siurprizą draugams.
Gaminimo eiga
Palmių aliejų, cukrų ir sirupą sumaišykite dubenyje.
Suberkite prieskonius ir migdolų miltus ir gerai išmaišykite.
Galiausiai suberkite miltus ir rankomis gerai išminkykite tešlą, kol visi ingredientai gerai sulips. Tešlą suvoliokite į rutulį ir padėkite valandai į šaldytuvą.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 ° C.
Tešlą padalinkite į 15 gabaliukų, suvoliokite iš jų rutuliukus ir kiekvieną apspaudykite šakute, kad gautųsi raštuoti paplotėliai.
Kepkite 20-25 minučių, atvėsinkite ir ragaukite!
Atsiliepimai