Nicolas Bonnemaisonui gresia įkalinimas iki gyvos galvos, jeigu teismas pripažins jį kaltu dėl „ypatingai pažeidžiamų žmonių nunuodijimo“ – laikotarpiu nuo 2010 metų kovo iki 2011 metų liepos penkios moterys ir du vyrai, priimti į ligoninę pietvakariniame Bajonos mieste, kur jis dirbo, netrukus mirė.

Atvejai išaiškėjo 2011 metų rugpjūtį, kai skubios pagalbos skyriaus gydytoją demaskavo seselės ir slaugytojas, pastebėję įtariamą N.Bonnemaisono elgesį ir pasisakymus. Anot jų, kartą jis yra pareiškęs: „Aš asmeniškai tuo pasirūpinsiu, tai jau per ilgai užsitęsė“.

Prancūzijoje eutanazija nėra legalizuota, tačiau prezidentas Francois Hollande'as 2012 metų rinkiminėje kampanijoje žadėjo peržiūrėti šios praktikos įteisinimą.

N.Bonnemaisonas yra kaltinamas, nepasikonsultavęs su jais gydančiais gydytojais, skyręs pacientams per dideles vaistų dozes. Pranešama, kad jis paskirdavo smarkiai raminančių vaistų „Hypnovel“ ir raumenis atpalaiduojantį preparatą „Norcuroną“ – abu šie vaistai yra naudojami anestezijai.

Mediko licencijos netekusio M.Bonnemaisono teismas sukėlė prieštaringus jausmus visuomenėje.

Patricia Dhooge, vieno iš aukų sutuoktinė, sakė, kad liudys gydytojo naudai.

„Man labai sunku suprasti šį teismą. Noriu teismui pasakyti: mes ten buvome, mes susitarėme“, – kalbėjo moteris.

„Aš maldavau (gydytojo) nutraukti jo kančias, morfinas jam nebepadėjo... Fernandas žinojo, ko nori. Tai nebuvo žiauru, mes su trimis vaikais buvome tenai, galėjome jį pabučiuoti. Noriu, kad daktaras Bonnemaisonas būtų išteisintas“.

Peticiją dėl gydytojo išteisinimo pasirašė 60 tūkst. žmonių.