Šie džiovinti vaisiai – tikras energijos šaltinis. Datulėse gausu vitamino B5, taip pat vitaminų A, C ir kitų. Be to, datulėse yra medžiagos, kurios poveikis primena aspiriną. Tai reiškia, jog datulės padeda nuo galvos skausmo ir gydo peršalimą.
Kuo dar naudingos datulės
Datulėse yra mineralų ir ląstelienos, aliejaus, kalcio, sieros, geležies, fosforo, magnio. Sakoma, kad kasdien suvalgant po kelias datules subalansuosite mitybą.
Datulės labai vertingos didinant raumenų masę.
Datules galima sutrinti su pienu, jogurtu, grietinėle. Galima sutrinti jas į košelę, tai labai sveika ir suaugusiesiems, ir vaikams, ypač sveikstant po kokios ligos.
Tyrimai rodo, kad datulės saugo nuo pilvo vėžio. Po pasninko musulmonai valgo datules ir užgeria jas vandeniu. Datulės saugo nuo persivalgymo po pasninko. Kai kūnas ima savintis maistingas medžiagas iš datulių, numalšinamas alkis. Kadangi datulėse gausu kalio, jos labai naudingos nervų sistemai.
Datulės – skanus saldus vaisius, kuris reguliuoja ir virškinimą. Suvalgius datulių, jau po pusvalandžio pajuntamas energijos antplūdis.
Amerikos vėžio tyrimų asociacija rekomenduoja per dieną suvalgyti 20 – 35 gramus ląstelienos, o puikus ląstelienos šaltinis – datulės.
Datulės sveika akims, tad patariama kasdien suvalgyti bent po datulę.
Maistinė datulių vertė
Datulės – vitaminų ir mineralų šaltinis. Jos – puikus energijos, cukraus ir ląstelienos šaltinis. Beje, datulėse yra ne tik ankstėliau išvardintų vitaminų, bet ir tiamino, riboflavno, niacino, cinko, vitamino A ir vitamino K.