12
Kitas

Toliau

1. Nenorite vaikų

Bėga metai, jums gera kartu, tačiau jūs arba sutuoktinis nesiryžtate iškelti klausimo apie vaikus. Įprastai pirmoji apie vaikus susimąsto moteris. Jeigu šiam norui su esamu vyru nelemta išsipildyti, kyla grėsmė, kad greitai įvyks skyrybos.

2. Pykstatės dėl smulkmenų

Išmėtytos kojinės, paliktas saldainio popierėlis, ne tos spalvos nupirktos servetėlės – net tokios smulkmenos gali tapti skandalų šeimoje pretekstu. Jei ginčai dažniausiai neturi pagrindo, laikas susimąstyti. Per tokius ginčus išlenda senos nuoskaudos, skraido kaltinimai vienas kitam, dar žodis, kitas, ir jau norisi skirtis.

3. Problemos seksualiniame gyvenime

Seksualinis gyvenimas pasidarė nereguliarus? Jei nesinori sekso, susimąstykite, kodėl taip yra. Gal tiesa, jog „baigėsi meilė, užžėlė žolė“? Intymus gyvenimas suartina sutuoktinius, o jeigu jūs nenorite sekso, kam reikia tokios santuokos?

Jei galvą nuolat skauda vyrui, tai irgi gali reikšti, kad artėja skyrybos – jokia moteris nenori būti negeidžiama.

Artėjančių skyrybų požymiu gali būti ne tik sekso nebuvimas, bet ir per dažnas seksas. „Dažni atvejai, kai prieš skyrybas intymus gyvenimas suaktyvėja“, – sako psichoterapeutas Aleksejus Mišinas. Anot jo, taip yra dėl kaltės, kurią jaučia sutuoktiniai, ir bandymo tokiu būdu sutvarkyti šeimyninį gyvenimą.

4. Dažnai galvojate apie kitus vyrus

Suprantama, kad reali neištikimybė – viena iš santuokos žlugimo priežasčių. Tačiau yra ir flirtas, ir tariama neištikimybė, susijusi su kaltės jausmu. „Įprastai tokiu atveju jaučiate nevisavertiškumą, kaltę prieš sutuoktinį net už tai, kad gražiai atrodote“, – aiškina A. Mišinas. – Viena mano klientė nuolat jausdavo kaltę prieš vyrą dėl to, kad jai rodo dėmesį vyrai. Vyras pats ją provokuodavo, kad gražiai atrodytų – pirkdavo ryškius drabužius, finansuodavo apsilankymus grožio salone, o po eilinio pasirodymo viešumoje žemindavo ir mušdavo už tai, kad ji neištikima.“ Jeigu ir jūsų šeimoje yra panašiai, galbūt ir jums greitai norėsis pasakyti sutuoktiniui: „Skiriamės?“

5. Nebeliko nuoširdžių pašnekesių apie viską

Jei su vyru beveik nebesikalbate, o visos kalbos – tik apie buities smulkmenas, artėja skyrybos. Net kalbėdami apie vaikus sutuoktiniai gali apsieiti sausomis frazėmis, nebesidalinti išgyvenimais, emocijomis. Tai rimtas paskatinimas susimąstyti – gal jūsų santykiai jau atgyveno?

12
Kitas

Toliau

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (632)