Vitaminai ir maistingos medžiagos

Braškės – natūralus folio rūgšties, vitamino C ir kalio šaltinis. Folio rūgšties reikia smegenų veiklai, kalis reikalingas raumenims, elektrolitų pusiausvyrai. Vitaminas C stiprina imunitetą, jis reikalingas ir geležies įsisavinimui. Braškėse daugiau vitamino C negu apelsinuose. Braškėse taip pat yra vitaminų k, B5 ir B6, yra ir magnio, kalcio, vario.

Dieta

Tradicinė braškių dieta ypatinga tuo, kad kasdien suvalgote braškių atskirai ar su kitais produktais. Galima valgyti vien braškes, jei norite greitai sulieknėti. Tiesa, nors braškėse gausu maistingų medžiagų, organizmui reikia ir medžiagų, kurių braškėse nėra. Taigi įsidėmėkite – greitai nutirpę kilogramai ėmus maitintis įprastai sugrįš.

Kuo naudinga braškių dieta

Braškių dieta naudinga, nes per virškinamąjį traktą išvalo iš organizmo toksinus. Laikantis braškių dietos, per savaitę sulieknėjama nuo 2 iki 3 kilogramų. Jums ne tik pagerės virškinimas, bet ir sustiprės imunitetas, atjaunėsite. Braškės jaunina odą, galite užsidėti jų kaukę.

Kaip laikytis braškių dietos

Pusryčiams suvalgykit apie 200 g braškių. Valgykite jas su pienu, jogurtu, avižų koše. Pietums suvalgykite braškių prieš daržovių salotas ar sriubą ir vištienos krūtinėlę ar žuvį. Praėjus kiek laiko po pietų galite dar suvalgyti 200 g braškių. Pavakariams taip pat galite suvalgyti braškių. Vakarienei suvalgykite apie 500 g braškių ir lieso jogurto.

Į ką atkreipti dėmesį

Rinkitės ekologiškai augintas braškes, kad į organizmą nepatektų trąšų. Jei vartojate vitamino C, kol valgote daugiau braškių, galite vitamino C negerti. Vitamino perteklius nesusargdins, bet organizmas vis tiek pašalins vitamino C perteklių su šlapimu. Be to, esant vitamino C pertekliui gresia gastritas, gali pykinti, inkstuose gali atsirasti akmenų, galite viduriuoti.

Atsargiai! Reiktų nepamiršti, kad braškės kai kuriems žmonėms gali sukelti alergiją, tad padauginti nėra gerai. Atidžiai stebėkite save.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)