Tokios tyrimo išvados, pristatytos leidinyje „Journal of Sex Research“, rašo portalas womenshealthmag.com.

Ką gi, jeigu jau susidomėjote...

Arizonos valstybinio universiteto (JAV) mokslininkai išanalizavo dvidešimties apklausoje dalyvavusių moterų atsakymus. Nors apklausta nedaug moterų, tačiau tarp jų buvo įvairaus amžiaus, rasių, tautybių ir seksualinės orientacijos atstovių. Vis dėlto reikia turėti omenyje tai, jog visos tyrime dalyvauti sutikusios moterys žinojo, kad bus kalbama apie seksualumą, todėl rezultatai gali būti šiek tiek iškreipti dėl respondenčių noro pasirodyti laisvesnėmis ir nerūpestingesnėmis. Vis dėlto neabejojame, kad tyrimo rezultatai pasirodys jums pakankamai įdomūs.

Taigi štai septyni nuostabą keliantys faktai apie masturbaciją

Visos moterys masturbuojasi. Na, bent jau kalbant apie tas, kurios dalyvavo apklausoje. Visos dvidešimt dailiosios lyties atstovių prisipažino bent kartą gyvenime patyrusios, kas yra masturbacija, nors jų atsakymai apie jos dažnumą labai skyrėsi. Buvo tokių, kurios tvirtino tai dariusios vos kelis kartus gyvenime, tačiau kai kurios prisipažino, jog masturbuojasi bent jau kartą per dieną.

Moterys naudoja sekso žaisliukus. Taigi, aštuoniolika iš dvidešimties moterų prisipažino, kad masturbacijos arba sekso su partneriu metu naudojasi įvairiais sekso žaisliukais.

Moterys neturi supratimo, ką lovoje daro kitos dailiosios lyties atstovės. Dauguma tyrimo dalyvių tvirtino manančios, kad kitos moterys besimasturbuodamos save patenkina į makštį įvesdamos vibratorius arba pirštais, tačiau labai įdomu tai, kad pačios dažniausiai prisipažįsta tokiu būdu negalinčios pasiekti orgazmo, todėl daugiausiai dėmesio skiria klitoriaus stimuliavimui. Tai nereiškia, kad masturbacija turėtų tapti naujausia jūsų pokalbių tema, vis dėlto, būtų gerai, jog žinotumėte, kad nėra „normalaus“ masturbavimosi būdo, taigi, darykite viską, kas jums teikia malonumą!

Kartais masturbacija primena darbą. Nors dauguma moterų palankiai vertino masturbaciją, vis dėlto jos išskyrė keletą erzinančių aspektų. Pavyzdžiui, kai negali pasiekti orgazmo arba masturbuojasi todėl, kad nepasiekia kulminacijos kartu su savo antrąja puse.

Kai kurios moterys vis dar mano, kad tai yra „vyrų reikalas“. Vos kelios tyrimo dalyvės prisipažino manančios, kad masturbuotis labiau linkę vyrai. Ar bent jau daugiau jų tai daro reguliariai. Kai kurios sakė daugiau darančios tai dėl savo vyrų partnerių (masturbuojasi priešais juos arba sekso metu) nei dėl savęs. Vis dėlto jau pasenusi nuomonė, kad masturbacija yra tai, kuo mėgautis turi teisę tik vyrai.

Tai neprivalo būti įspūdingas ir romantiškas įvykis. Dauguma respondenčių prisipažino, kad tai nėra kažkoks ypatingas ar pakylėjantis įvykis jų gyvenime. Viena moteris savo kone kasdieninį masturbavimąsi netgi prilygino dantų valymui, o kita prisipažino, jog mėgsta pradėti dieną duše, pati suteikdama sau malonumą. Ką gi, tai išties puikus būdas pradėti savo dieną su šypsena.

Masturbacija daro mus laimingais. Dauguma moterų sakė, kad masturbacija yra būdas sutarti su savo kūnu ir priimti save tokią, kokia esi. Jos taip pat neslėpė gaunančios iš to daug naudos: patiria džiaugsmą ir malonumą, atsipalaiduoja nuo įtampos, eksperimentuoja su savimi, bandydamos išsiaiškinti, kas teikia daugiausiai malonumo. Plius, žinote, orgazmai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (389)