Pagal teikiamą projektą asmeniui, suklastojusiam transporto priemonės ridą, neteisėtai sunaikinusiam ar pakeitusiam transporto priemonės odometrą, grėstų bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų. Už šią veiką atsakytų ir juridinis asmuo.

Seimo narys K. Masiulis pastebi, kad Lietuva yra bene vienintelė Europoje, kurioje legaliai leidžiama klastoti automobilių ridą, o tai yra ne tik paprastas pirkėjo apgavimas, bet ir kelia realią grėsmę juo važiuojant. Seimo narys teigia, kad priėmus šį įstatymą Lietuvoje nebebūtų galima legaliai vykdyti veiklos, kuri kitose Europos Sąjungos šalyse yra draudžiama, teisėsauga įgytų teisę bausti tokia veikla užsiimančius asmenis. Dėl to sumažėtų ridos klastojimo atvejų, o pirkėjų interesai būtų geriau apsaugoti.

Po pristatymo už pataisas balsavo 47 Seimo nariai, prieš balsavusių nebuvo, susilaikė 1 parlamentaras. Pritarus projektui po pateikimo, toliau jis bus svarstomas pagrindiniu paskirtame Teisės ir teisėtvarkos komitete. Prie šio klausimo svarstymo Seimo posėdyje planuojama sugrįžti rudens sesijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (213)