„Esu pakankamai gera mokinė, matematikos A lygį baigiau su 9 metiniame semestre, bet iš egzamino išėjau vos ne verkdama. egzaminas buvo pakankamai lengvas, kol nepriėjau prie užduoties su vektoriais bei tikimybėmis. Gal ir būčiau išsprendusi tuos uždavinius, bet nebuvo laiko, teko kokias 10 ar 15 min. prasėdėti prie integralų. Labai nusivyliau, nes matematika man lemia labai daug stojant į mano studijų programą. Dabar jau nežinia, ar iš vis įstosiu“, - liūdėjo DELFI skaitytoja Joana.

Ji – ne vienintelė egzaminu pasipiktinusi mokinė.

„Šiandien laikiau matematikos brandos egzaminą, esu visiškai nusivylęs juo. Mes mokomės 12 metų, diena iš dienos kalam formules ir svajojam apie šviesią ateitį, o čia per vieną dieną visos svajonės žuvo... Esu tikrai pasipiktinęs sudarinėtojais... Šį mūsų laida yra kaip bandomieji triušiai, tik gaila, nesuprantu kodėl...“, - piktinosi kitas abiturientas.

Į DELFI kreipęsi ir kiti dvyliktokai taip pat minėjo, kad egzaminas buvęs labai sunkus, trūkę laiko.

„Duota 3 valandos, bet ar verta sudėtinguosius galvosūkius spręsti po 30 min. Dėl 3-5 taškų? Tie, kas sugeba ir stengėsi išspręsti visus, tiems tikrai nepakako 3 valandų“, - rašė egzaminą ketvirtadienį laikęs mokinys. „Buvo beprotiškai sunku, verkti norėjosi dėl kai kurių užduočių. Tikiuosi išlaikyti“, - skundėsi kitas.

Tuo metu į DELFI kreipęsis kitas skaitytojas piktinosi požiūriu, neva egzaminas „dėkingas“ prasčiau suprantantiems matematiką.

„Tiems vaikams jau ir taip koks krūvis, ką padaryti tam vaikui, kuris nesupranta nors ir kiek stengiasi, lankosi pas korepetitorius ir daro viską, kad tik ištemptų iki teigiamo pažymio? Tai gal dar pasunkinkit tą matematikos egzaminą ir Lietuva sumažės dar labiau, niekur taip nespaudžia su mokslais kaip pas mus - Lietuvoje. Kas čia per dviračio išradinėjimas? Gal greitai visus egzaminus reiks laikyti tiems vaikams? Ar nebūtų pats laikas daryti išvadas?“, - rašė jis.

Abiturientai, pasidalinkite, kaip Jums sekėsi, mokytojai, įvertinkite matematikos egzamino sudėtingumą! Laukiame Jūsų laiškų el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Egzaminas“.

Savo mintimis taip pat galite pasidalinti žemiau:


Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (94)