Planinio jėgainės sustabdymo metu bus atliekami katilo, dūmų valymo sistemos, turbinos bei generatoriaus kasmetiniai techninės priežiūros ir valymo darbai. Numatyta, kad remonto darbus atliks apie 150 samdytų darbuotojų iš Lietuvos ir kitų šalių (Vokietija, Šveicarija, Estija, Čekija, Švedija). Remonto darbų eigą koordinuos įmonės personalas.

„Profilaktinė jėgainės techninė priežiūra, kurios reikalauja ir įstatymai, leidžia užtikrinti patikimą šilumos ir elektros gamybos procesą bei užtikrina darbuotojų saugumą. Remonto darbai atliekami pasibaigus šildymo sezonui, todėl galime užtikrinti, kad dėl jėgainės sustabdymo klaipėdiečiai nepatirs jokių nepatogumų,“ – pažymėjo „Fortum Klaipėda“ direktorius Juozas Doniela.

Jėgainės elektrinė galia - 20 MW, šiluminė - 50 MW. Jėgainė per metus pagamina apie 140 GWh elektros energijos ir apie 400 GWh šilumos energijos, t.y. Maždaug 40 proc. Klaipėdos šilumos vartotojams reikalingo šilumos kiekio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)