Pirmoji kolona iš Klaipėdos jūrų uosto pajudėjo trečiadienį apie 17 val. Koloną sudaro apie 50-60 ratinių transporto priemonių, dauguma jų - vilkikai su logistinėmis priemonėmis pakrautais konteineriais.

Planuojama, kad kolona, lydima Lietuvos kariuomenės Karo policijos, vyks šiuo maršrutu: Jūrininkų pr. (Klaipėda) - 141 (Šilutės) keliu Jakų (A1 kelio) link - A1 keliu Kauno link - A6 keliu Jonavos link - 143 keliu Ruklos link.

Antroji kolona su Danijos kariuomenės vikšrine technika, pakrauta ant civilinės kompanijos transportavimo platformų, lydima Lietuvos kelių policijos, pajudės ketvirtadienį 8 val. ryto.

Į pratybas Lietuvoje net dviem jūriniais keltais Danijos kariai atgabens sunkiuosius tankus „Leopard 2A5“, šarvuotas pėstininkų kovos mašinas „CV 9035“, naujos modifikacijos vikšrinius šarvuočius M113, ratines pėstininkų kovos mašinas „Piranha“, šarvuotus medicinos sunkvežimius „Duro“ ir kitą techniką.

Visos vikšrinę techniką gabenančios ar ratuotos karinės technikos kolonos bus lydimos Lietuvos kariuomenės Karo policijos automobilių. Danų karinės technikos kolonos į pratybas judės birželio 4-8 dienomis iš Klaipėdos į Ruklą, Gaižiūnų poligoną.

Šiųmetėse pratybose „Kardo kirtis“ visose trijose Baltijos valstybėse dalyvaus rekordiškai daug karių iš dešimties NATO ir partnerių šalių - Danijos, Estijos, JAV, Jungtinės Karalystės, Kanados, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Norvegijos ir Suomijos. Numatoma, kad jų bus daugiau nei 4,7 tūkst. Keli šimtai karių treniruosis Estijoje, apie 2 tūkst. - Latvijoje, apie 2,5 tūkst. - Lietuvoje.

Lauko taktikos pratybose, kurios Lietuvoje rengiamos Gaižiūnų poligone, kartu treniruosis apie 1100 karių iš Danijos kariuomenės aukštos parengties bataliono kovinės grupės, apie 900 karių iš Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų, apie 190 karių iš Lietuvoje dislokuotos JAV Sausumos pajėgų Europoje 173-iosios oro desanto brigados kuopos ir iš JAV Pensilvanijos nacionalinės gvardijos, taip pat apie 50 Lenkijos sausumos pajėgų karių.

Birželio 7 d. į Lietuvą atvyksta ir pratybose dalyvausiantys Jungtinių Amerikos Valstijų kariai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1995)