Naujajame „XC90“ tradiciniai mygtukai ir valdymo prietaisai pakeisti dideliu lietimui jautriu ekranu, panašiu į planšetinį kompiuterį, ir projekciniu ekranu ant priekinio automobilio stiklo („Head-up display“). Kartu sistemos valdymui yra naudojami valdymo mygtukai ant vairo bei valdymo balsu sistema.

„Volvo Car Group“ specialistų sukurta automobilio valdymo sistema leis naujos kartos „XC90“ vairuotojui kiek įmanoma rečiau atitraukti akis nuo kelio, tačiau tuo pat metu patogiai valdyti sistemą ar keisti jos nustatymus. Naujos technologijos leis pažvelgti į kelionę kiek kitokiu kampu – vairuotojo bei automobiliu keliaujančių asmenų patogumui siūlomos įvairios paslaugos, tarp kurių – integruotos programėlės, kurios padės susimokėti už stovėjimo vietą, klausytis naujausių muzikos kūrinių ir atliks dar daugybę kitų funkcijų.

„Automobiliai vis dažniau susiejami su internetu ir juose siūloma vis daugiau funkcijų bei paslaugų, todėl vairuotojo sąveika su automobilio sistemomis palaipsniui įgauna didesnę svarbą. Mes pasirūpinome, kad „Volvo“ automobiliuose ši sąveika visada būtų saugi ir patogi naudoti“, – sako Tomas M. Mülleris, „Volvo Car Group“ Elektronikos ir elektros inžinerijos padalinio viceprezidentas.

Įprastą automobilių valdymo sistemą sudaro 30 ar daugiau mygtukų, paskirstytų po visą prietaisų skydelį, todėl vairuotojui gana sunku juos sužiūrėti ir valdyti. Dėl šios priežasties nuolat blaškomas vairuotojo dėmesys.

„Volvo“ naujoji vartotojo sąsaja, sudedamoji „Sensus“ išmanios informacinės-pramoginės sistemos dalis, apjungia naujausią lietimui jautru ekranu valdomą programinę ir techninę įrangą siekiant vairuotojui kuo paprasčiau perteikti sistemos veikimo principus, nurodyti valdymo įtaisų išdėstymo vietas ir paaiškinti jų valdymą.

„Mūsų dizaineriai ir inžinieriai pirma stengėsi sukurti sklandžią ir dėmesio neblaškančią sąveiką. Automobilio valdymo sistema sukurta taip, kad vairuotojui tektų kiek įmanoma rečiau atitraukti akis nuo kelio, o rankas nuo vairo“, – sako Thomas Ingenlathas, „Volvo Car Group“ dizaino skyriaus viceprezidentas.

Dėl debesijos teikiamų paslaugų „Volvo“ savininkai galės naudotis kompanijos „Here“ navigacijos sistemą bei prisijungti prie interneto.

„Sensus“ informacijos ir pramogų sistema, paremta debesijos paslaugų pagrindu, siūlo platų taikomųjų programų pasirinkimą (priklausomai nuo rinkos). Automobilyje sėdintys žmonės galės vieno mygtuko paspaudimu surasti mėgstamą restoraną ar prekybos centrą, susimokėti už parkavimo vietą, mėgautis puikia garso ir vaizdo transliacija – visa tai viename automobilyje.

„Be to, „Connected Service Booking“ programėlė ne tik primins, kad laikas apsilankyti automobilių servise, bet ir pasiūlys susitarti dėl susitikimo su Jūsų „Volvo“ atstovu“, - sako p. Mülleris.

Naujasis „XC90“ - pirmasis „Volvo“ automobilis, kuriame bus naudojama „Apple CarPlay“ programa. Visas funkcines galimybes ir paslaugas, kurios gerai pažįstamos planšetinių kompiuterių (iPad), išmaniųjų telefonų (iPhone) ar nešiojamų grotuvų (iPod) naudotojams, naujoji „Apple CarPlay“ paslauga per didžiulį centrinį valdymui skirtą jutiklinį ekraną perkels tiesiai į automobilį. „Apple CarPlay“ paslaugoje naudotojai iš karto atpažins pagrindines „iPhone“ išmaniojo telefono taikomąsias programas ir galės intuityviai bei patogiai atsiliepti į skambučius, naudotis navigacija, siųsti žinutes ir klausytis muzikos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)