Ingredientai
Menkės filė
500
g
Alyvuogių aliejus
4
šaukšteliai
Apelsinų sultys
2
šaukštai
Laiškiniai česnakai
žiupsnelis
Peletrūnai
žiupsnelis
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Pikantiška menkė apelsinų padaže
Įkaitinkite grilį. Iš konservuotų ančiuvių indelio (50 g) išpilkite skystį, ančiuvius berkite į salotų dubenį. Dėkite 4 šaukštus alyvuogių aliejaus, 2 šaukštus apelsinų sulčių, po vieną šaukštą pjaustyto laiškinio česnako ir šviežių peletrūnų. Pagal skonį pasūdykite, pabarstykite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, gerai išmaišykite.
Ant aliejumi suteptų grotelių dėkite keturis vidutinio dydžio (apie 125 g) menkės filė gabalus. Masę su ančiuviais padalykite į keturias lygias dalis ir tolygiai paskleiskite ant menkės. Kepkite 10-12 minučių.
Atsiliepimai