Porcijos: 12

Gaminimo eiga

Išardomos kepimo formos dugną sutepkite sviestu. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

Pagaminkite tešlą. Miltus persijokite su kepimo milteliais. Įmuškite kiaušinio baltymą ir suberkite cukrų. Sudėkite šaltą sviestą, viską greitai suminkykite, suvyniokite į skaidrią polietileno plėvelę ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą.

Tešlą plonai iškočiokite ant miltais apibarstyto stalo ir pagal kepimo formą išpjaukite iš tešlos skritulį. Įdėkite jį į kepimo formą.

Paruoškite varškės įdarą. Varškę sumaišykite su pienu, cukrumi, kiaušinių tryniais, druska, sauso pudingo milteliais ir vaniliniu cukrumi.

Slyvas nuplaukite, nusausinkite popierine servetėle, kiekvieną perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus ir supjaustykite minkštimą mažais kubeliais.

Susmulkintas slyvas suberkite į varškės kremą, išmaišykite, iškrėskite įdarą į kepimo formą ant tešlos ir išlyginkite.

Paruoškite bezė. Kiaušinių baltymus išplakite, palaipsniui suberdami cukrų. Kiaušinio trynį išplakite su pienu, vaniliniu cukrumi ir miltais. Įmaišykite plaktus baltymus, atsargiai išmaišykite ir vientisu sluoksniu iškrėskite ant įdaro.

Pašaukite pyragą į orkaitę. Po dvidešimties minučių įpjaukite įdarą pagal apskritimo liniją lengvai skersuodami iki 2 cm gylio. Kepkite dar 40 minučių, po to pusvalandžiui palikite pyragą išjungtoje orkaitėje.

Atsargiai išimkite iš orkaitės pyragą, perkelkite jį ant grotelių ir leiskite atvėsti. Apveskite peiliu išilgai kepimo formos kraštelių ir perkelkite pyragą ant padėklo.

Apibarstykite pyragą cukraus pudra. Slyvas nuplaukite, nusausinkite, kiekvieną perpjaukite pusiau ir išimkite kauliukus. Galite slyvas supjaustyti skiltelėmis ir išdėlioti jas ant pyrago.

Patarimas. Slyvos sirupe. Prieš suberiant smulkintas šviežias slyvas į varškės masę, sumaišykite 100 g cukraus su dviem valg. šaukštais romo, 100 ml vandens ir žiupsneliu cinamono, užvirinkite ir suberkite į šį sirupą slyvas. Virkite ant silpnos ugnies apie dešimt minučių, po to perpilkite vaisius į sietelį ir nuvarvinkite.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai