Gaminimo eiga

Dubenyje sumaišykite varškę, cukrų, citrinos žievelę ir ištirpintą sviestą. Atskirai sumaišykite miltus bei kepimo miltelius ir suberkite juos į varškės masę. Viską sumaišykite elektriniu mikseriu.

Stalo paviršių apibarstykite miltais. Ant jo iškočiokite tešlą pagal skardos išmatavimus ir perkelkite tešlą į skardą, iš anksto suteptą riebalais ir apibarstytą miltais.

Po karštu vandeniu nuplaukite citriną, ją nušluostykite ir nutarkuokite trintuve žievelę. Sumaišykite kiaušinius, grietinėlę, vanilinį cukrų, cukrų, sauso vanilinio pudingo miltelius ir citrinos žievelę. Abrikosus nuplaukite ir perpjaudami per pusę išimkite kauliukus.

Ant tešlos užpilkite grietinėlės masę ir ją išlyginkite. Virš jos išdėliokite abrikosus, apvaliąja puse į viršų. Kepkite pyragą orkaitėje 40 minučių 175 laipsnių temperatūroje.

Keptuvėje su nepridegančiu paviršiumi be riebalų pakepinkite migdolų drožles, kol jos taps aukso spalvos. Drožlėmis apibarstykite pyragą ir atvėsinkite jį. Prieš patiekiant, pyragą apibarstykite cukraus pudra ir supjaustykite gabalėliais. Galima patiekti ir su plakta grietinėle.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai