Ingredientai

Miltai 1.5 stiklinės
Cukrus 1 šaukštas
Druska žiupsnelis
Sviestas 3 šaukštai
Vanduo 5 šaukštai
Persikai 4 vnt.
Cukrus 3 šaukštai
Avietės 0.5 stiklinės
Porcijos: 8

Gaminimo eiga

Orkaitę įkaitinkite iki 200 C. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir druską. Paskui sudėkite sviestą ir pirštais sutrinkite iki trupinių. Įpilkite vandens ir užminkykite tešlą. Ją suminkykite į vientisą rutulį.

Patieskite miltais pabarstytą pergamentinį popierių ir ant jo iškočiokite tešlą į 30 cm skersmens apskritimą. Perkelkite jį kartu su popieriumi į skardą.

Įdarui dideliame inde sumaišykite skiltelėmis supjaustytus persikus, cukrų ir maltą muskato riešutą. Persikus išdėliokite ratu ant tešlos, kraštuose paliekant po 5 cm. Ant persikų uždėkite avietes. Tešlos kraštus užlenkite ir sutepkite išplaktu kiaušiniu.

Pyragą kepkite maždaug 15 min. 200°C temperatūroje. Paskui orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 180°C ir kepkite pyragą dar 40-45 min. iki rudai – auksinio atspalvio.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai