Ingredientai
Miltai
1.5
stiklinės
Cukrus
1
šaukštas
Druska
žiupsnelis
Sviestas
3
šaukštai
Vanduo
5
šaukštai
Persikai
4
vnt.
Cukrus
3
šaukštai
Muskato riešutai
žiupsnelis
Kiaušiniai
1
vnt.
Avietės
0.5
stiklinės
Porcijos: 8
Gaminimo eiga
Orkaitę įkaitinkite iki 200 C. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir druską. Paskui sudėkite sviestą ir pirštais sutrinkite iki trupinių. Įpilkite vandens ir užminkykite tešlą. Ją suminkykite į vientisą rutulį.
Patieskite miltais pabarstytą pergamentinį popierių ir ant jo iškočiokite tešlą į 30 cm skersmens apskritimą. Perkelkite jį kartu su popieriumi į skardą.
Įdarui dideliame inde sumaišykite skiltelėmis supjaustytus persikus, cukrų ir maltą muskato riešutą. Persikus išdėliokite ratu ant tešlos, kraštuose paliekant po 5 cm. Ant persikų uždėkite avietes. Tešlos kraštus užlenkite ir sutepkite išplaktu kiaušiniu.
Pyragą kepkite maždaug 15 min. 200°C temperatūroje. Paskui orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 180°C ir kepkite pyragą dar 40-45 min. iki rudai – auksinio atspalvio.
Atsiliepimai