Čekoslovakų aviganio ir haskio (bet tiksliai nežinome) mišrūnas Mobis – tai antrasis mūsų augintinis. Taip atsitiko, kad netekome savo ilgai mylėto šuns. Trūko pasivaikščiojimų lauke ir tiesiog draugo, kuris visada būtų šalia. Vis peržvelgdavome gyvūnų prieglaudose esančius šuniukus. Ypač tai paskatino padaryti apsilankymas „Grindoje'', kurioje...

Sunku net ir prisiminti tą vaizdą, graudžias, namų norinčias akis. Taigi vieną dieną pamatėmė šuns (tuo metu jo vardas buvo Rudis) skelbimą. Vargšelis buvo išmestas į autostradą ir paliktas. Laimei, Rudis buvo sugautas ir pateko pas laikinus globėjus. Vos perskaičius Rudžio istoriją, galvoje netilo mintis pasiimti jį. Taip ir padarėme.

Iš pradžių bailus ir pasimetęs Rudis nesuprato, kas vyksta – vėl pasikeitė jo namai, vėl svetimi žmonės. Juokingiausia, kad jis bijojo lipti laiptais, tai bent keletą savaičių teko ji laiptais nešioti. Beje, jam jau tada buvo apie 10 mėnesių, tad jau buvo gana didelis, todėl tas nešiojimas laiptais buvo kiek sunkus, tačiau ko nepadarysi dėl savo mylimo augintinio.

Ilgai svarstėmė, kokį vardą jam duoti, nes į jokius pašaukimus nereagavo, kol sušukus „Mobi“ jis atsisuko. Mobis yra bene pats mieliausias šuo, beprotiškai draugiškas, visada ateis šalia, atsiguls, prašysis glostomas, sutaria su visais kitais šunimis ir net su katėmis. Tiesa, jis neturi uodegos, nežinome, kodėl taip yra, tačiau nekreipiame į tai dėmesio, tai juk visai nesvarbu. Svarbiausia, kad jis apdovanoja meile mus, o mes jam atsakome tuo pačiu.

Startuoja projektas „neBrisius.lt“, ir Tu gali būti jo dalimi! VšĮ „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“ projekto idėja užsikrėtė nuo Amerikoje vykusio „Why We Rescue“ ir, gavę idėjos autorių leidimą bei palaikymą, pradeda analogišką ilgalaikį projektą Lietuvoje. Projekto metu bus fotografuojami žmonės su augintiniais, priglaustais iš prieglaudų ar gatvės, talpinamos jų laimingos istorijos, kurios, tikimės, užkrės vis daugiau ir daugiau žmonių!

Beje, tapti projekto partneriais siūlyta ir gyvūnų globos prieglaudoms, tačiau joms gerosios praktikos sklaida nepasirodė svarbi.

Norinčius tapti projekto dalimi – pasidalinti istorija apie pasikeitusį gyvūnų gyvenimą patekus į Jūsų namus – prašome užpildyti anketą, ir mes su Jumis susisieksime.
Laimingų istorijų dalyviai (šeimininkai su augintiniais) bus fotografuojami penkiuose miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Mažeikiuose.

Taip pat prašome atsiliepti fotografus ir žmones iš kitų miestų, norinčius ir galinčius prisidėti prie projekto įgyvendinimo – fotografuoti arba padėti rengiant fotosesijas.

Prisijunk prie projektoneBrisius.lt“! Dėl detalesnės informacijos kreipkitės el. paštu info@ggi.lt.