Moteris pasakojo, kad nuotraukomis, kur matyti apsaugos kamerų filmuojamame ekrane persirenginėjanti moteris, socialiniame tinkle pasidalino jos pažįstama. Kartu su nuotraukomis platinamas ir jas paaiškinantis laiškas, jame teigiama, kad tai neva užfiksuota „Maxima“ parduotuvėje Plungėje :

„(...)Atsivedęs žmoną,dukrą ar draugę į Plungės dviejų X (XX) „Maximą“ (Tumo Vaižganto g. 81, parduotuvės kaip padalinio numeris X941 ) ir nuvedęs į matavimosi kabiną pasimatuot rūbo (...) nebūk tikras dėl to, kad jos kūno vaizdu nesimėgauja ir seilės nevarvina koks nors bukas apsauginis. Padidinęs nuotraukas tiesiai virš kabinų pamatysi vaizdo kameras. O toliau - nuotraukos kokį vaizdą mato apsauginis. Telefonas „nufotkino“ neryškiai, pagavo mirguliavimą, bet tikras vaizdas ryškus ir geras. Svarbiausia, kad yra matyti kokiame monitoriuje toks vaizdas“.

DELFI komentaro apie tai, ar iš tikrųjų nuotraukos gali būti iš minėtos parduotuvės ir ar minėtoje parduotuvėje įtaisytos kameros persirenginėjamo kabinose, pasiteiravo „Maxima“ Komunikacijos vadovės Renatos Saulytės:

„Saugumo sumetimais, taip pat siekiant užkirsti kelią vagystėms, vaizdo kameros tam tikrais atstumais išdėstytos visoje parduotuvės prekybos salėje. Jos yra ir netoli persirengimo kabinų. Tačiau specialiai tik persirengimo kabinos, saugant mūsų klientų privatumą, nėra ir niekada nebuvo stebimos.

Mūsų parduotuvių prekybos salėse esančios saugos kameros fiksuoja skirtingą vaizdą. Saugant mūsų klientų privatumą, taip pat užtikrinant jų pačių saugumą, yra pasitelkti keli skirtingi sprendimai. Kai kurios vaizdo kameros, esančios netoli persirengimo kabinų yra specialiai suprogramuotos: tokiu atveju stebimas tik bendras vaizdas – tarkime, ar kabinose nevykdomas nusikaltimas, tačiau tokios kameros nesuteikia galimybių įžvelgti detalių - padidinti ar pritraukti vaizdą. Turime ir tokių kamerų, kuriose matymo vaizdą iš dalies slopina specialus stogelis. Būtent tokios kameros su daline vaizdo slopinimo funkcija ir yra montuojamos netoli persirengimo kabinų. Šie kompromisiniai sprendimai pasitelkti, gerbiant bei užtikrinant mūsų klientų privatumą, tačiau siekiant apsaugoti ir mūsų parduotuvėse esantį turtą, palaikyti viešąją tvarką.

Išties, iš kliento nuotraukų sunku spręsti, ar jose užfiksuotas vaizdas, yra būtent iš „Maxima“ parduotuvės, pagaliau, nėra aišku, kada ši nuotrauka buvo daryta. Šiuo metu „Maxima“ parduotuvėse iš arti stebėti persirengimo kabinose drabužius besimatuojančius klientus nėra.

Visgi, mes būtinai išsiaiškinsime šį atvejį. O siekiant išsklaidyti bet kokias abejones, dar kartą kruopščiai patikrinsime šioje parduotuvėje sumontuotų saugos kamerų veikimą“.

Publikavus straipsnį su DELFI susisiekė ir Vitalijus Baukus, „Facebook“ socialinio tinklo „Liaudies kontrolė“ koordinatorius, kuris pirmasis ir paviešino skaitytojos atsiųstas nuotraukas. Jis sakė norįs patikinti, kad nuotraukos užfiksuotas Plungėje, gegužės 29 d. minėtoje parduotuvėje - jas jis gavęs iš patikimo šaltinio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (463)