Minėtų valstybių policijos pareigūnai sutartu metu vykdė intensyvią transporto priemonių, jų vairuotojų, keleivių, vežamų krovinių kontrolę. Buvo tikrinamas vairuotojų blaivumas, vykdoma pavojingo ir chuliganiško vairavimo kontrolė, tikrinama transporto priemonių techninė būklė, ar krovininių transporto priemonių vairuotojai laikosi vairavimo ir poilsio režimo, kitų Kelių eismo taisyklių reikalavimų, taip pat tikrinama, ar automobilių duomenys nėra užfiksuoti stacionariais greičio matuokliais.

Policijos pareigūnai patikrino daugiau kaip 3,5 tūkstančio transporto priemonių, iš jų daugiau kaip pusę sudarė krovininis transportas. Buvo surašyta 130 administracinių teisės pažeidimų protokolų už įvairius Kelių eismo taisyklų pažeidimus. Nustatyta 13 neblaivių vairuotojų – 8 Suomijoje ir 5 Estijoje.

Suomijos pareigūnai taip pat konfiskavo 17 litrų nelegaliai gabenamo alkoholio, Latvijos pareigūnai nustatė 3 vairavimo, kai teisė vairuoti yra atimta, atvejus ir 16 krovinio transporto vairavimo taisyklių pažeidimų. Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai nustatė 45 Kelių eismo taisyklių pažeidimus, iš jų 6 vairavimo ir poilsio režimo pažeidimus, 13 transporto priemonių vairavimo tvarkos pažeidimus, 14 greičio viršijimo, užfiksuoto stacionariais greičio matuokliais atvejus. Sulaikytas Latvijos piliečio vairuojamas automobilis „Lexus“, kuris nuo 2013 metų Lietuvoje 18 kartų užfiksuotas viršijant greitį.

Kelias „Via Baltica“ yra vienas avaringiausių mūsų šalyje. Paros transporto srautas sudaro apie 20 tūkst. automobilių, apie 80 proc. iš jų – krovininis transportas. Šiais metais šiame kelyje jau įvyko 90 eismo įvykių, 24-iuose iš jų nukentėjo žmonės (žuvo 8 eismo dalyviai ir 22 sužeisti).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)