Lenkijos sportininkai pripažįsta, kad tai vienas sudėtingiausių etapų visame čempionate. „Rajd Karkonoski“ – trečiasis Lenkijos ralio čempionato etapas, kuriame teko startuoti. Tai kartu ir trečias ralis mano gyvenime ant asfalto dangos.

Kiekvienos varžybos Lenkijoje – man didžiulis iššūkis. Visi raliai yra be galo skirtingi, tiek savo kelių specifika, tiek kraštovaizdžiu ar net kelio danga. Šios trasos – vienos techniškiausių visame čempionate. Nors Lenkijos sportininkai puikiai pažįsta klasikinius greičio ruožus, net ir vietiniams čia važiuoti greitai sunku. Nėra net kalbos koks tai išbandymas atvykėliams – tokiems kaip aš. Važiuoti teko išskirtinai vien tik klausant stenogramos ir, galiu pasakyti, kad mūsų tempu esu labai patenkintas“, – teigė Dominykas Butvilas.

Atkakli kova iki paskutinių ralio metrų

Nuo pat pirmosios dienos užvirė kova dėl lyderio pozicijos grupėje. Dabartinis lyderis T. Gryc, važiuojantis Mitsubishi Lancer Evo IX automobiliu, D. Butvilui neleido nei kiek atsikvėpti. „Nuo pat ralio pradžios išsiveržiau į pirmąją poziciją, bet lenko spurtas ir planas pasiteisino, tad pirmąją ralio dieną mūsų ekipažas baigė antroje vietoje, nuo pirmos atsilikdamas apie 10 sekundžių.

Antrąją dieną snausti nebuvo kada. Įgaudamas vis geresnį tempą ilgiausiame 27 km ruože panaikinau atsilikimą ir pravažiavus daugiau nei 150 km distancijos mūsų ir T. Gryc laikas buvo identiškas. Taigi kova prasidėjo iš naujo. VIską lėmė paskutinysis ir sunkiausias greičio ruožas, kuriame ir pavyko iškovoti pirmąją šį sezoną pergalę Lenkijoje“, – mintimis dalijosi pirmasis Lietuvos lenktynininkas, pasirašęs sutartį su profesionalia ralio komanda.

Lietuvos lenktynininkas taip pat gerai vertina ir visos komandos darbą. „Visos komandos darbui neturiu priekaištų. Automobilis veikė puikiai, komandos patarimai padėjo pasirinkti teisingas padangas ir tinkamai pasirengti varžyboms. „Subaru Poland Rally Team“ irgi teigiamai vertina mūsų ekipažo progresą. Matosi, kad visi nariai, nuo savininkų iki mechanikų, yra labai užsidegę ir nuoširdžiai „serga“ už mus. Atmosfera Lenkijos raliuose irgi šilta, turim vis daugiau fanų ir visai nemažą palaikymo komandą,“ – džiaugiasi D. Butvilas. Jis taip pat yra labai patenkintas, kad jau į trečią ralį su juo kartu vyksta jo ilgametis šturmanas R. Vaitkevičius, kurio patirtis ir palaikymas padeda jam vis greičiau važiuoti naujose trasose.

Artimiausias ralis Lenkijos čempionate – rugpjūčio mėnesį. „Iki tol turiu nemažai laiko treniruotėms, nes visų savo tikslų dar tikrai nepasiekiau!“ – kovingai nusiteikęs vilnietis Dominykas Butvilas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)