Neseniai iš Latvijoje vykusio tarptautinio „Talsi“ ralio greičiausias tarp lietuvių buvęs V. Švedas juokauja, kad jam teko nelengva užduotis – išmokyti ekipažo narę atsisėdus prie vairo valdyti savo emocijas. „Paprastai moterį prie vairo reikia raginti spausti greičio pedalą, o Vladą – atvirkščiai – reikia raminti. Vairuojant svarbiausia yra tikslumas, o tik paskui greitis. Žinant jos užsidegimą ir baimės jausmo neturėjimą, nesinorėtų varžybų baigti už trasos ribų“, – sako šypsodamasis lenktynininkas.

V. Musvydaitė stebisi savo šturmano bei mokytojo kantrybe ir ramybe. Žurnalistė dešimt metų vairavo automobilį su automatine pavarų dėže, todėl ne vieną elementarų dalyką teko mokytis iš naujo. „Važiuoti man sekasi gerai, tačiau sunki užduotis buvo pajudėti iš vietos. Žinoma, Vytautas yra labai kantrus mokytojas, atrodo, kad startavimo problema jau įveikta“, – pasakoja žurnalistė.

Pradėjusi ruoštis žurnalistų raliui V. Musvydaitė sako supratusi, kad tai yra tikrų tikriausias sportas. Po kelias valandas trunkančių treniruočių ji jausdavosi taip, tarsi bėgusi varginančias atkarpas: „Po treniruotės atrodydavo, kad maudžia kiekvieną kūno raumenį. Ko išmokau vairuodama su Vytautu, tai susikaupimo. Paprastai vairuodama dar spėdavau pagalvoti apie daugelį dalykų, o dabar galvoje tik kelias ir šturmano nurodymai. Negalėjau patikėti, kaip Vytautas ištvėrė keturias valandas vienodu balsu man kartoti keturis žodžius: „Vidus, išorė, stabdis, gazas.“ Matyt, tas šaltakraujiškumas ir ramybė jam labai padeda varžybose“, – stebisi TV3 laidų vedėja.

Žurnalistų ralio dalyvių laukia net dviejų dienų varžybos ir įvairūs iššūkiai – vairavimas naktį, žvyrkeliu, kliūčių įveikimas ir kiti, net 24 automobilio manevravimo įgūdžių reikalaujantys greičio ruožai. Iš viso lenktynininkai per dvi dienas turės įveikti apie 300 kilometrų.

„Svarbiausia užduotis Vladai – nugalėti save. Jeigu ji tai padarys, jau bus puiki pergalė. Manau, kad šios varžybos ir treniruotės nenueis veltui. Ekstremaliose situacijose kelyje ji geriau žinos kaip elgtis. Nors, galiu pagirti, Vlada vairuoja tikrai gerai“, – ekipažo narę giria lenktynininkas.

V. Musvydaitė prieš varžybas sulaukė ir savo šturmano staigmenos. V. Švedas žurnalistę pakvietė išbandyti tikrą ralio trasą su jo lenktyniniu automobiliu. „Buvo akimirkų, kai maniau, kad tikrai apsiversime. Bet greitis buvo toks didelis, kad negalėjau net cyptelėti. Keista, tačiau, nors ir buvo tikrai baisu, jaučiausi saugi ir visiškai pasitikėjau savo ekipažo nariu. Buvau pasiruošusi net verstis, bet, ačiū Dievui, pasivažinėjimas baigėsi gerai“, – įspūdžiais dalinasi V. Musvydaitė.

TV3 žurnalistė nekantriai laukia savaitgalio, kai pagaliau galės pritaikyti tai, ką išmoko treniruotėse. Pasak jos, svarbiausia varžybose yra geros emocijos, azartas ir gera pramoga. Iš viso ralyje startuos 50 ekipažų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Suomijos, Lenkijos, Ukrainos ir kitų šalių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)