„Komsomolskaja pravda“ I. Sečino pateiktame ieškinyje įvardijamas kaip atsakomybės bendrininkas, nes perspausdino „Forbes“ skelbtas publikacijas. Atsakovai šioje byloje dėl garbės ir orumo suteršimo yra bendrovės „Azel Springer“ ir „Komsomolskaja Pravda“ bei keturi „Forbes“ žurnalistai.

Ieškovas iš atsakovų reikalauja paneigti minėtuose žiniasklaidos priemonėse išspausdintas publikacijas, kuriose teigiama, jog I. Sečinas yra daugiausiai uždirbantis aukščiausio lygmens vadovas Rusijoje – konkrečiai kalbama apie 2012 metais jo gautą 50 mln. dolerių (126 mln. Lt) kompensaciją bei iš „Gazprombank“ gautą kreditą „Rosneft“ akcijų įsigijimui.

Antroje ieškinio dalyje I. Sečinas reikalauja paneigti informaciją apie dalyvavimą su „Rosneft“ susijusio Iljos Ščerbovičiaus fondo „United Capital Partners“ finansiniuose procesuose, šis asmuo yra ir naftos bendrovės direktorių valdyboje.

„Rosneft“ vadovas taip pat siekia paneigti teiginius, jog 2012-2013 metų jo pareiškimai turėjo įtakos bendrovės TNK-VR, kuri vėliau atiteko būtent „Rosneft“, akcijų nuvertėjimui.

I.Sečino atstovas spaudai teigia, jog minėtosios žiniasklaidos priemonės atstovavo konkurentų interesams, siekė pakenkti profesinei „Rosneft“ reputacijai.

Maskvos teismas I. Sečino ieškinį nagrinės birželio 9 dieną.

Sužinojęs apie ieškinį, vyriausiasis „Komsomolskaja pravda“ redaktorius Vladimiras Sungorkinas nusprendė iš laikraščio svetainės internete susijusias publikacijas pašalinti, skelbia laikraštis „Vedomosti“.

25 brangiausių Rusijos aukščiausiojo lygmens vadovų reitingas rusiškame „Forbes“ buvo išspausdintas 2013 metų lapkritį. Jame I. Sečinas aplenkė VTB valdybos pirmininką Andrejų Kostiną (35 mln. dolerių (88 mln. Lt)) ir „Gazprom“ vadovą Aleksejų Millerį (25 mln. dolerių (63 mln. Lt)).

Į pirmąjį reitingo dešimtuką taip pat pateko „Gazprombank“, „Sberbank“ ir „Bank Moskvy“ vadovai, generalinis grupės „Oneksim“ direktorius Dmitrijus Razumovas, „USM Advisors“ generalinis direktorius Ivanas Strešinskis ir bendrovės „Rusijos geležinkeliai“ prezidentas Vladimiras Jakuninas. Brangiausiųjų dešimtuką užbaigia „VTB-24“ vadovas Michailas Zadornovas, uždirbęs 12 mln. dolerių (30 mln. Lt).

Bendros 25 brangiausių vadovų Rusijoje pajamos per konkretų laikotarpį išaugo net trečdaliu – iš viso siekia 325 mln. dolerių (822 mln. Lt). Vidutiniškai visi reitinge atsidūrę vadovai uždirbo po 13 mln. dolerių (32 mln. Lt).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)