Nežinau, kuo mūsų karta skiriasi nuo praėjusių metų kartos (turbūt turime daugiau pirštų ant kojų arba po dvi nosis), kad Švietimo ir mokslo ministerija laiko mus vunderkindais. Žinoma, tai šiek tiek glosto savimeilę, tačiau net ir mūsų - genijų - karta, deja, ne visuomet geba įsigilinti į 6 klausimus per varganas 15 sekundžių, kai bandomojo egzamino užduotyje buvo pateikti 4 klausimai, kuriems peržvelgti skirta net pusė minutės laiko.

Nesupraskite manęs klaidingai - aš jokiu būdu nesiskundžiu ir neverkšlenu. Priešingai - reikia visur ieškoti pozityvo. Pavyzdžiui, šis egzaminas pasėjo manyje psichologės grūdą. Kitaip tariant, supratau, kiek daug reiškia jausmai egzamino metu: išsigandusi stebėjau, kaip po šauniosios klausymo dalies vargšai abiturientai skaitymo bei rašymo užduočių lapus laistė sūriomis liūdesio ašaromis. Negana to, manau, kad toks sėkmingas egzaminų sesijos startas neabejotinai pakels jaunuolių pasitikėjimą savimi ir padės jiems sėkmingai išlaikyti likusius egzaminus.

Vis dėlto, jeigu grįšime prie ankstesnės temos, mano didžioji aistra - ne psichologija, o žurnalistika. Daugelį metų svajojau apie šią specialybę žiūrėdama į vaiskias nakties žvaigždes ir mačiau save televizoriaus ekrane skaitančią žinių pranešimus. Aš, kaip ir vargšas Jurgio Savickio novelės „Ad astra“ herojus, iki žvaigždžių, deja, nepakilsiu ir viena iš jų netapsiu.

O galbūt aš, kaip ir Franco Kafkos romano „Procesas“ herojus, vieną gražų rytą sužinosiu, jog esu kaltinama už niekam nežinomą nusikaltimą? Tuomet dienų dienas vaikščiosiu į teismo sales, ieškosiu advokato, tačiau vieną naktį į mano namus pasibels NEC budeliai ir nudobs mano žinių prikimštą galvelę.

Vis dėlto esu tvirtai įsitikinusi, kad nusipelniau aukso medalio už tai, kad 12 metų užsidariusi kambaryje graužiau knygas, o įgijusi vidurinį išsilavinimą išdidžiai įsiliesiu į proletariato gretas ir sunkiai dirbsiu Tėvynės labui! Tris kartus valio!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Pasidalinkite savo mintimis ir patirtimi. Taip pat galite susisiekti su DELFI el. paštu pilieciai@delfi.lt