Jau dešimtmetį moterų pliažas įrengtas visai kitoje vietoje, netoli Antrosios Melnragės. Tokiu sprendimu tikėtasi, kad dailiosios lyties atstovėms čia bus ramiau ir erdviau.

Tačiau greta šiaurinio molo bendrame pliaže saulėje besikaitinančios nuogos moterys nelinkusios palikti pamėgtos vietos. 

Jų neišbaido net ir tai, kad ši vieta yra per arti uosto vartų, todėl maudytis nerekomenduojama. Be to, nuogalių netrikdo ir spoksantys bei drąsiai vaikščiojantys ir net kartu besideginantys vyrai.

Uostamiesčio savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Administracinės veiklos poskyrio vedėjas Marius Poimanskis DELFI paaiškino, kad miestui ši problema aktuali ir ji turės būti pagaliau išspręsta. Tačiau šiemet reido į Melnragę dar nebuvo, nes nesitikėta, kad karščiai užklups taip anksti.

„Prevencinio pobūdžio akciją planuojame surengti birželio antrojoje pusėje. Anksčiau to padaryti neverta, nes nuo šios savaitės vidurio bus vėsu ir lietinga, pliaže tikrai neturėtume ką veikti. Tačiau tie mūsų reidai gana komplikuoti. Ką turiu galvoje? Na, atsistoja nuoga moteris ir šaukia, kad ji nieko nepažeidė, kad ji jau 50 metų čia deginasi, nes taip jai patogiau. Sutinku, kad ir sustabdytas girtas vairuotojas aiškina, jog yra nekaltas. Tačiau kartais nuoga moteris baisiau už girtą vairuotoją“, - guodėsi M. Poimanskis.

Jis sakė, kad 2013 m. vasarą į Melnragę drausminti neleistinoje vietoje besikaitinančių moterų Viešosios tvarkos skyriaus bei Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pareigūnai išsiruošė tik kartą. Tačiau ar buvo skirta nors viena bauda M. Poimanskis teigė neprisimenąs.

Plikinėtojos pažeidžia tvarką

Beje, nei Baudžiamajame (BK), nei Administracinių teisės pažeidimų kodeksuose (ATPK) nėra jokio straipsnio, draudžiančio pasirodyti nuogam viešoje vietoje. Pareigūnai gali taikyti tik BK straipsnį už viešosios tvarkos pažeidimą.

„Tas, kas viešoje vietoje necenzūriniais žodžiais ar nepadoriu elgesiu trikdė visuomenės rimtį ar tvarką, padarė baudžiamąjį nusižengimą ir baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu“, - rašoma BK 284 straipsnyje.

Galbūt todėl, kad kodeksuose šis pažeidimas aprašytas labai aptakiai, policininkai ir nedrįsta bausti nuogalių?

Tačiau Klaipėdos apskrities VPK Viešosios policijos biuro Prevencijos poskyrio viršininkas Kazimieras Sinkevičius įsitikinęs, kad tai pažeidimas ir nesikrato darbo drausminti nuogales. „Aišku, tai viešosios tvarkos pažeidimas, tačiau ne pats baisiausias, kad jam skirtume didžiausią dėmesį. Darbų turime ir daugiau. Be to, mums reikia ieškoti policininkių moterų, kurios galėtų drąsiai prieiti prie tų nuogalių“, - dar pernai kalbėjo pareigūnas.

To paties skyriaus vyriausioji specialistė Violeta Lideikytė DELFI informavo, kad iki šiol nėra nubausta nė viena šioje vietoje nuoga gulinti moteris. „Pirmojo policijos komisariato pareigūnai su jomis profilaktiškai pasikalba ir pataria apsirengti. Jei moterys paklauso, susirenka savo daiktus ir išeina, nelieka pagrindo bausti. Tačiau moteriškės teisinasi, esą naujasis pliažas sunkiai pasiekiamas, o šis – netoli nuo autobusų stotelės.

Įjunko ir vyrai

Galbūt todėl, kad policija nedrįsta skirti piniginių baudų, nuogalės kol kas jaučiasi ramios ir trauktis iš šios gulyklos neketinančios. „Jei kam nors nepatinka, tegu nusisuka“, - atšauna aršiausios.

„Mums čia patogiausia atvažiuoti, todėl ir deginamės“, - motyvą, kodėl nesikaitina oficialiame moterų pliaže, pateikia šnekiausios. Tik tokių mažai. Vos užkalbintos jos nusisuka arba apsiverčia ant pilvo.

Pastebima, kad kasmet daugėja tarp nuogų moterų gulinčių ir nuogų vyrų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1026)