Klausymo užduotis buvo ypatingai sunki. Nieko nesuprasdama ir nevilties apimta ėmiau verkti, bet toliau darėsi tik blogiau. Aš nežinau, ar Jums įdomūs jauni žmonės, kaip mes jaučiamės, atleiskit, jei įžeisiu, bet pasikartosiu - jaučiuosi kaip bandymo triušis.

Šio egzamino daugumos atžvilgiu suspėti parašyti buvo net fiziologiškai neįmanoma. Sakiniai per ilgi, per daug neaiškių sąvokų... Net lietuviškai išsivertus, daugybės žodžių su klasiokais nežinojome. Ir ne tik anglų... Panašu, kad ir kituose egzaminuose mūsų laukia staigmenos.

Šis egzaminas puikiai atspindėtų vieno mokinio citatą, kuriai dauguma pritarė: „...tai pačiu laiku pakeitė, nes bandomasis buvo kitoks. Čia tas pats, kas mokytis vairuoti automatu ir nulėkt į „Regitrą“ laikyti teisių su mechanine“.

Nesitikiu Jūsų atsakymo (skaitytojos laiškas buvo siųstas NEC - DELFI). Tačiau labai gaila, kad verčiate mus taip jaustis. Tikiuosi, į tai atsižvelgsite. Ir galbūt kitais metais pagalvosite labiau ne apie finansus, o apie jaunus žmones, kuriuos tokia politika dažniausiai ir atbaido nuo lietuviško gyvenimo ir jo supratimo.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Pasidalinkite savo mintimis ir patirtimi. Taip pat galite susisiekti su DELFI el. paštu pilieciai@delfi.lt