Sostinėje susirinkę žiūrovai išvydo miesto derbį tarp VRA ir „Geležinio vilko“, o pirmenybėse debiutavusi Latvijos ekipa šventė užtikrintą pergalę.

Čempionas pasipriešinimo nesulaukė

Trečią pergalę iš tiek pat galimų iškoojo nugalėtojo titulą ginantis Šiaulių „Vairo-Kalvio“ klubas. Šiauliečiai savo aikštelėje 85:10 (40:0) sutriuškino antrą nesėkmę patyrusią Plungės RK „Perkūno“ komandą.

Šiaulių komandai taškus pelnė: D. Vilimavičius 27, J. Urbonas 20, J. Vasiliauskas 10, M. Misevičius 8, Ž. Odminys, E. Peskovas, A. Šniolis, L. Kaminskas, po 5. Plungės komandai taškus pelnė: M. Mikuckis ir E. Salys po 5.

„Kadangi pasiekta pergalė, tai rungtynes vertinu teigiamai. Tačiau žaidimas nebuvo labai aukšto lygio, nes dabar daug dėmesio skiriama Lietuvos regbio rinktinės pasiruošimui, o ne klubiniam čempionatui“, - trumpai rungtynes apžvelgė Šiaulių ekipos treneris Sigitas Kukulskis.

„Pirmas kėlinys buvo sunkus, jaunesni ir vyresni žaidėjai tarpusavyje vienas kito nesuprato, buvo daug techninio broko. Antrajame kėlinyje komanda susižaidė ir rezultatas viską pasako“, - pridūrė vienas „Vairo-Kalvio“ komandos senbuvių Justinas Vasiliauskas.

Vilniaus derbyje – „Tauro-VRA“ pergalė

Įdomios rungtynės vyko Vilniuje, kur susitiko dvi sostinės komandos. Po ilgos pertraukos į elitinį divizioną grįžęs „Geležinio vilko“ klubas atkakliai kovojo pusantro kėlinio, bet galiausiai palūžo ir 8:56 (8:17) pralaimėjo geresnę ištvermę karštą dieną parodžiusiems „Tauro-VRA“ regbininkams.

„Geležinio Vilko“ komandai taškus pelnė: E. Ramoška 5, M. Girdvainis 3. „Tauro-VRA“ komandai taškus pelnė: E. Badaška 36, A. Streckis 10, M. Visminas ir A. Terleckas po 5.

„Pergalė nebuvo lengva. Matėsi, kad varžovai pirmajame kėlinyje buvo pasiruošę, teko sunkiai kovoti. Mūsų komandai trūko ištvermės. Varžovai turbūt pamatę, kad rezultato nepasieks, atliko keitimus, leido įgyti patirties jaunimui ir tada pradėjome didinti rezultatą. Varžovus mes gerbiame, jų žaidimas gerėja ir mes turėsime toliau dirbti, norėdami išlikti stipriausia komanda Vilniuje. Karštas oras buvo nepalankus mūsų sunkiasvoriams, kurių forma nėra pati geriausia. Gerai, kad teisėjas suteikė minutines pertraukėlės atsigaivinimui“, - pasakojo „Tauro-VRA“ treneris Vidmantas Valys.

Nugalėtojų komandos vairininkas pripažino, kad Vilniaus derbis yra išskirtinės rungtynės: „Nepasakyčiau, kad tai eilinės rungtynės. Į stadioną susirenka abiejų komandų gerbėjai, daugėja žiūrovų. Kai rungtynės įtemptos, tai žiūrovams malonu jas žiūrėti. Tai yra tikras derbis ir kiekviena komanda visada nori laimėti“.

„Pusantro kėlinio laikėmės, turėjome persvarą grumtynėse, bet to nepavertėme taškais ir turime tokį rezultatą. Paskutines 20 minučių neatlaikėme spaudimo ir palūžome. Varžovai rado spragų mūsų gynyboje ir visus žeminimus atliko toje pačioje pusėje. Turėjo įtakos ir karštas oras, vyresniems žaidėjams buvo sunku, tai jaunimas pabaigoje mus apibėgo“, - mintimis dalinosi „Geležinio vilko“ treneris Augustas Taralis.

„BaltRex-Šiauliai“ išlieka lyderių trejetuke

Šeštadienį Lietuvos regbio-15 čempionatą pradėjo dvi likusios komandos. Kauno „Ąžuolas-Tauras“ iškart parodė, kad šiemet pasiryžęs kovoti su visais varžovais. Kauniečiai namuose 16:28 (6:19) nusileido vieniems iš čempionato favoritų Šiaulių „BaltRex-Šiaulių“ regbininkams.

Kauno komandai taškus pelnė: J. Šernas 13, G. Narakas 3. Šiaulių komandai taškus pelnė: D. Taujanskas 13, I. Jankaitis, M. Maršantas, T. Zibolis po 5.

Pirmąsias rungtynes sužaidė ir pirmenybėse dalyvaujanti Latvijos komanda – Rygos „Transact pro“. Latviai savo aikštelėje 54:19 (47:5) nugalėjo jaunąją Šiaulių „Šiaulių-Baltrex“ ekipą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją