„Man tai dar viena ypatinga diena. Lewisas puikiai vairavo ir visą laiką mane stipriai spaudė. Spaudimas buvo visų varžybų metu, tačiau aš sugebėjau išlikti ramus. Dėka geresnės padangų būklės man pavyko lenktynių gale nuo jo atitrūkti. Ačiū komandai už puikų jų darbą“,- po lenktynių sakė N. Rosbergas.

Nico Rosbergas

N. Rosbergas taip pat pakomentavo savo santykius su komandos draugu Lewisu Hamiltonu: „Mes visada esame draugai, mes visada buvome draugais. Tačiau žinote, draugai yra didelis žodis. Ką iš tikrųjų reiškia būti draugais? Mūsų santykiai geri, mes dirbame kartu ir siekiame pačių geriausių rezultatų. Puikiai vienas kitą pažįstame, tad jei kas nors nutinka, mes apie tai pasikalbame ir judame toliau.“

L. Hamiltonas: mums tai buvo gera diena

Džiaugsmu visą šį savaitgalį nespinduliavęs Lewisas Hamiltonas po varžybų Monake liko patenkintas tik tuo, kad jo atstovaujama „Mercedes“ ekipa vėl finišavo pirmose dvejose vietose.

Šeštadienį dėl Nico Rosbergo klaidos praradęs galimybę iškovoti „pole“ poziciją, sekmadienį sportininkas startavo iš antros pozicijos, tačiau komandos draugo įveikti taip ir nesugebėjo.

Vėliau, dėl problemų su akimi, lenktynininkas buvo sulėtinęs tempą. L. Hamiltonui varžybų pabaigoje pavyko atlaikyti Danielio Ricciardo spaudimą ir finišuoti antroje pozicijoje.

„Kažkas pro šalmo stiklą pateko į vidų – tačiau dabar tai nesvarbu. Mums tai buvo gera diena. Tai, jog vėl finišavome pirmose dvejose vietose komandai yra labai svarbu. Mano tempas buvo puikus. Buvau stiprus, tačiau aplenkti čia varžovą yra be galo sunku“, – po lenktynių kalbėjo L. Hamiltonas.

Lewisas Hamiltonas

Jis po varžybų išreiškė nepasitenkinimą „Mercedes“ taktiniais sprendimais. Sportininko teigimu, po to kai avariją patyrė Adrianas Sutilas, komandą jį pirmą turėjo pakviesti atlikti sustojimo: „Kai aš atstovavau „McLaren“ ekipai, mes turėjome du strategus. Mano stratego užduotis buvo pasirūpinti, kad aš pasiekčiau kuo geresnį rezultatą. Deja, bet dabar turime tik vieną strategą. Jis puikus, bet jo rolė komandoje yra tokia, kad jis visų pirma turi pasirūpinti pirmaujančiu vyruku ir tik po to tuo, kuris važiuoja antras.“

L. Hamiltono taip pat buvo paprašyta pakomentuoti jo santykius su komandos draugu Nico Rosbergu: „Mes ne draugai, mes kolegos. Mes dirbsime kartu tam, kad komandai iškovotume kuo daugiau taškų.“

Sportininkas pridūrė, kad tuo metu kai lenktynėse jį pasivijo D. Ricciardo, jis važiavo primerkęs vieną akį: „Kažkas į ją pateko, tačiau vėliau šiek tiek prasivalė. Kai Ricciardo artėjo prie manęs, aš važiavau praktiškai atmerkęs tik vieną akį. Žinojau, kad tokioje situacijoje jis mane tikrai aplenks. Tačiau akis prasivalė iki finišo likus trims ratams, tad man pavyko išlaikyti poziciją.“

D. Ricciardo džiaugiasi vėl užlipęs ant podiumo

„Red Bull“ pilotas Danielis Ricciardo pasidžiaugė, kad jam vėl pavyko užlipti ant apdovanojimų pakylos.

Australas didžiąją varžybų dalį laikėsi trečioje vietoje. Lenktynėms artėjant prie pabaigos sportininkas ėmė spausti antroje vietoje važiavusį Lewisą Hamiltoną. „Red Bull“ pilotui taip ir nepavyko aplenkti „Mercedes“ atstovo, tad D. Ricciardo teko tenkintis trečia vieta.

Danielis Ricciardo

„Tikrai malonu vėl užlipti ant apdovanojimų pakylos. Startas nebuvo puikus. Tiesą pasakius jis buvo nuviliantis. Sebastianas susidūrė su problemomis, tada aš pakilau į ketvirtą vietą. Tada Raikkonenui prakiuro padanga. Taip pakilau į trečią vietą. Lenktynių pabaigoje pasivijome Lewisą. Bandėme jį spausti, tačiau trečia vieta buvo viskas ką galėjome šiandien pasiekti“, – sakė „Red Bull“ pilotas D. Ricciardo.

„Didžiąją lenktynių dalį nespaudi kiek tik gali, kadangi po pirmo sustojimo dar reikia įveikti gana ilgą distanciją. Tad svarstai ką daryti: spausti kiek tik gali ar užlaikyti už tavęs važiuojantį pilotą. Likus 15-20 ratų žinojau, kad mano padangos atlaikys iki finišo, tad ėmiau spausti. Žinojau, kad galiu pavyti Lewisą, tačiau lenkti čia yra itin sunku, tad stebėjau kuo viskas baigsis. Nenorėjau susitaikyti su trečia vieta, kurioje finišavau“, - aiškino D. Ricciardo.

F. Alonso: 4 vieta - maksimumas, kurį galėjome pasiekti

Fernando Alonso mano, kad iškovota ketvirta vieta F-1 lenktynėse Monake buvo maksimalus rezultatas, kurį galėjo pasiekti jis ir „Ferrari“ komanda. Ispanas lenktynėse susidūrė su technikos problemomis, tačiau tai nesutrukdė lenktynininkui pasiekti finišo.

Po starto Fernando aplenkė jo komandos draugas Kimi Raikkonenas. Tačiau pasinaudojęs varžovų nesėkmėmis F. Alonso sugebėjo finišuoti ketvirtas. „Ferrari“ piloto teigimu, jis buvo nepakankamai greitas, kad pavytų ir rimčiau pasipriešintų Danieliui Ricciardo, kuris šios dienos lentkynes baigė trečias.

Fernando Alonso

„Ne, nemanau“, – atsakė F. Alonso paklaustas, ar turėjo galimybę pakovoti dėl prizinės vietos - Mes buvome ketvirti ir nebuvome pakankamai greiti. Tai maksimumas, kurį galėjome pasiekti. Pirmi trys sportininkai parodė, kad yra greitesni už mane, tad jie nusipelnė finišuoti pirmose trejose vietose. Kanadoje pasistengsime būti arčiau pirmojo trejeto.“

„Po starto „Mercedes“ pilotai greitai pabėgo į priekį, o D. Ricciardo naudojo kitokią taktiką. Jis bandė važiuoti lėčiau pradžioje ir greičiau varžybų pabaigoje. Aš tiesiog bandžiau saugiai pasiekti finišą. Žinoma, kitą kartą bandysime būti arčiau varžovų.“

F. Alonso prasitarė, kad po starto turėjo bėdų su KERS sistema: „Turėjome bėdų starto metu, kuomet neveikė KERS. Iki trečiojo posūkio mums trūko galios. Man pasisekė, jog pirmame rate manęs neaplekė. Vėliau elektros variklis pradėjo veikti. Tai buvo geros naujienos.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)