„Džiaugiuosi, kad laimėjome įtemptas ir nervingas rungtynes. Taip pat džiugina, kad visą laiką pirmavome. Žinojome, kad švedės gali iššauti, tai ir įvyko baigiantis rungtynėms. Tačiau rungtynių pabaigoje priėmėme gerus sprendimus ir pavyko atitrūkti. Šiek tiek neramina, kad ketvirtas iš eilės rungtynes suklydome daugiau nei 20 kartų. Bet turime laiko tai ištaisyti", - po rungtynių sakė Lietuvos rinktinės vyr. treneris Mantas Šernius.

Lietuvos rinktinė suklydo 22 kartus, švedės - 18.

Rezultatyviausiai iš lietuvių rinktinės rungtyniavo Marina Solopova - 22 taškai (5/6 tritaškių, 1/1 dvitaškio, 5/6 baudos metimų). Gintarė Petronytė, kuri prieš tai nerungtyniavo, pelnė 18 taškų (4/4 dvitaškių, 10/11 baudos metimų). Kamilė Nacickaitė pridėjo 15 taškų.

Švedijos rinktinės, kurios trenere dirba 1997 m. Europos čempionė Jurgita Kaušaitė, gretose naudingiausiai žaidė Ashley Key, kuri pelnė 21 tašką ir atkovojo 8 kamuolius. Puolėja Louice Halversson pelnė 15 taškų, gynėja Elin Eldebrink - 10.

Po stovyklos Druskininkuose Lietuvos moterų krepšinio rinktinė persikelia į Kėdainius, kur gegužės 28 d. žais kontrolines rungtynes su Kinijos rinktine. Įėjimas į šias rungtynes - nemokamas.

Po kontrolinių rungtynių ciklo, kuris baigsis birželio 4 dieną Kėdainių arenoje rungtynėmis su Latvijos rinktine, Lietuvos krepšininkės birželio 8 d. pradės atranką į ateinančių metų Europos moterų krepšinio čempionatą. Jų laukia po dvi kovas su Didžiosios Britanijos, Makedonijos ir Belgijos rinktinėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)