Lenktynių lyderis kolumbietis Rigobertas Uranas iš „Omega Pharma – Quick-Step “ komandos nugalėtojui pralaimėjo 3 min ir 4 sek bei finišavo 22 vietoje. Šio rezultato kolumbiečiui užteko išsaugoti lyderio marškinėlius.

Iš artimiausių R. Urano konkurentų savo pozicijas pagerino italas Domenico Pozzovivo („AG2R La Mondiale“), kuris finišavo 17-as ir atsilikimą iki lyderio sumažino iki 2 min ir 11 sek (4 vieta), lenkas Rafaelis Majka (Tinkoff-Saxo) finišavo 19-as ir atsilikimą sumažino iki 1 min ir 35 sek. (3 vieta), olandas Wilco Keldermanas („Belkin Pro“) finišavo 18-as ir šiuo metu nuo kolumbiečio atsilieka 2 min ir 33 sek. (5 vieta).

Šeštas bendroje įskaitoje rikiuojasi kolumbietis Nairo Quintana, kuris šiandien nugalėtojui pralošė 2 min ir 39 sek ir šiuo metu nuo lenktynių lyderio atsilieka 3 min ir 4 sek. Antras šiuo metu esantis ir lyderiui pralaimintis 32 sek, australas Candelas Evansas finišavo keliomis sekundėmis priekyje R.Urano.

Lenktynių pradžioje nuo pagrindinės grupės atitrūko 21 dviratininkas, tarp jų ir šios dienos (šeštadienio) nugalėtojas E. Bttaglis. Iki finišo likus 50 km lyderių pranašumas siekė beveik 9 minutes, o tuo metu nuo pagrindinės grupės pabėgo dėl bendrosios įskaitos kovojantys kanadietis Ryderis Hesjedalis („Garmin-Sharp“) ir Pierre’as Rollandas iš „Europcar“.

P. Rollando ir R. Hesjedalio pabėgimas išjudino visą grupę, netrukus jų pavyzdžių pasakė daug kitų dviratininkų. Besivejantiems dviratininkams ir pagrindei grupei stipriai padidinus tempą, lyderių pranašumas sparčiai ėmė tirpti. O pirmas lyderių grupėje neišlaikė airis Nicholas Roche’as („Tinkoff-Saxo“) ir likus 45 km pabėgo nuo grupės.

Airiui tai buvo puiki proga ne tik pabandyti vienam pasiekti finišą, bet ir susirinkti kalnų įskaitos taškus bei įsijungti į kovą dėl kalnų lyderio marškinėlių. N. Roche’as pirmas pasiekė antrąją 14-ojo etapo viršūnę, bet ilgai priekyje išsilaikyti nepavyko, dar iki kito kalno papėdės airis buvo pavytas.

Vėliau į priekį nuvažiuoti bandė ne vienas dviratininkas, bet sėkmingiausią strategiją pasirinko. E. Bataglinis, kuris kantriai kilo į kalno viršūnę ir pačioje pabaigoje pavijęs lyderius išnaudojo savo išsaugotas jėgas ir finišo sprinte aplenkė italą Dario Cataldo („Sky“).

Pagrindinėje grupėje pagrindiniai įvykiai įvyko likus mažiau nei 5 km iki finišo. Darbo kaip ir praeitą savaitę ėmėsi D. Pozzovivo komanda „AG2R La Mondiale“, o iki finišo likus 3 km pirmas iš lyderių į ataką šoko būtent D. Pozzovivo, paskui jį ir N. Quintana.

Labai vangiai lenktynių finiše atrodęs R. Uranas ir toliau važiavo savo tempu, kurį diktavo jo komandos draugas olandas Woutas Poelsas, paskui kolumbietį sekė ir C. Evansas. D. Pozzovivo ir N. Quinatanai iki finišo pavyko įgyti kiek daugiau nei 20 sek pranašumą, o paskutiniuose metruose dar kelias sekundes atėmė ir C. Evansas.

Ir nors lyderis neprarado savo pozicijos, paskutiniai vangūs kolumbiečio metrai uždavė labai daug klausimų. Labai gerai atrodanti „AG2R Lamondiale“ komanda, puiki D. Pozzovivo forma ir likę keturi kalnų etapai žada puikią lenktynių pabaigą. Prie viso to galime pridėti kol kas žemą N. Quinatos poziciją, kuris ją dar tikrai bandys pagerinti, o iki finišo visuose keturiuose likusiuose etapuose kartu gali nusivežti ir geresnėje pozicijoje esantį D. Pozovvivo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)