Merginų porinio irklo dvivietė valtis (JW2x), irkluojama Indrės Kvartūnaitės ir Viktorijos Senkutės, pusfinalį pasiekė tiesiausiu keliu. Merginos savo parengiamajame plaukime užėmė antrąją vietą ir papildomo plaukimo joms nebereikėjo. Čia varžėsi 18 įgulų.

Vienintelė pirmenybėse dalyvaujanti vienvietininkė (JW1x) Sonata Petrikaitė savo kvalifikaciniame plaukime užėmė antrąją vietą ir iškart pateko į pusfinalį. Rungtyje startavo 16 irkluotojų.

Tarp 14 įgulų besivaržantys keturvietininkai (JM4x) Matas Lukoševičius, Saulius Ilonis, Julius Lesauskas ir Žilvinas Barakauskas taip pat žengė tiesiai į pusfinalį. Vaikinams kvalifikaciniame plaukime užteko užimtos trečios vietos.

Žilvino Visocko ir Emilio Abelkio pavienio irklo dvivietė įgula (JM2-) kvalifikaciniame plaukime užėmė 4-ąją vietą. Vaikinams teko irkluoti papildomame plaukime, kuriame jie buvo treti ir pasiekė pusfinalį. Iš viso šioje rungtyje varžėsi 16 įgulų.

Tokiu pačiu keliu pusfinalį pasiekė ir porinio irklo dvivietė (JM2x), kurią irkluoja Dovydas Nemeravičius ir Armandas Kelmelis. Kvalifikaciniame plaukime vaikinai užėmė antrąją vietą, o papildomame plaukime buvo pirmi ir pasiekė pusfinalį. Šioje rungtyje startavo 22 įgulos.

Europos jaunių čempionato pusfinaliai ir finalai sekmadienį prasidės nuo 10 val ryto. Primename, kad visuose pusfinaliuose vyks du plaukimai, kuriuose bus po šešias įgulas. Tris pirmąsias vietas plaukimuose užėmusios įgulos varžysis dėl medalių A finale.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją