Šią savaitę Lietuvos regbininkai susirinko į Šventosios „Viči“ bazę, kur vyksta pasiruošimo Europos pirmenybėms stovykla. Nuo antradienio su komanda dirbo ir taktikos treneris iš Anglijos Warrenas Abrahamas. Elitinės „Sharks“ regbio akademijos skauto Richardo De-Jagerio ir Lietuvos regbio-15 rinktinės trenerio Lino Naujalio kvietimu į Lietuvą atvykęs W. Abrahamas mielai sutiko pasidalinti savo patirtimi su lietuviais.

W. Abrahamas dirba profesionalios Anglijos „Harlequins“ komandos akademijos treneriu. Anksčiau jis žaidė „Emerging Springbok“, „Harlequins A“, „Western Province“, „Richmond RFC“, „Durbanville/Bellville RFC“ ir Stellenboscho universitero regbio-7 komandose. Taip pat jis buvo išvykęs ir į Naująją Zelandiją, kur atstovavo „North Otago“ ekipai.

„Apie Lietuvos regbį daug informacijos neturiu. Žinau, kad ji pasaulio reitinge užima 51-ą vietą ir mačiau, kad turite keletą talentingų žaidėjų, su kuriais daug mokėmės šią savaitę“, – sakė W. Abrahamas.

W. Abrahamas pirmadienį grįžta į Londoną, o prie Lietuvos rinktinės dar kartą prisijungs prieš pat Europos pirmenybes Kaune.

„Mano darbas yra padėti vystyti regbį Lietuvoje, perteikti savo informaciją ir žinias. Turiu patarimų treneriams ir tikiuosi, kad padėsiu kelti žaidėjų lygį ir techninį regbio suvokimą“, – pasakojo W. Abrahamas.

Lietuvos regbio žaidėjai vis dažniau išvyksta į užsienį ir tobulėja žaisdami prestižinėje „Sharks“ regbio akademijoje Pietų Afrikoje arba užsienio komandose.

„Lietuva turi keletą puikių sportininkų, – savo pastebėjimais dalinosi W. Abrahamas. – Labai svarbu toliau tobulinti savo įgūdžius ir žaidimo supratimą. Jeigu žaidėjai toliau sunkiai dirbs, esu tikras, kad keletas iš jų ateityje galės tapti profesionaliais sportininkais“.

Lietuvos regbio-7 rinktinės kapitonas Dovydas Taujanskas džiaugiasi galimybe Šventojoje dirbti su patyrusiu treneriu.

„Treniruotės labai įdomios. Matosi, kad W. Abrajamas turi daug patirties ir gerai išmano regbį. Jis akcentuoja paprastus dalykus, kurie mums nebuvo naujiena, bet jų ne visą laiką laikydavomės. Pasak trenerio, iš paprastų dalykų galima pasiekti gerų rezultatų. Taip pat jis labai motyvuoja žaidėjus, nuolat turi pastabų, aiškina, kaip reikia elgtis atitinkamose situacijose“, – mintimis dalinosi D. Taujanskas.

Europos regbio-7 čempionato A diviziono turnyras vyks Kauno S. Dariaus ir S. Girėno stadione birželio 14-15 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)