Šis reklaminis triukas buvo įvykdytas Liuksemburgo aikštėje. G. Wildersas iškirpo iš ES vėliavos geltoną žvaigždę, o tada išskleidė Nyderlandų vėliavą.


Nyderlandų Laisvės partijai vadovaujantis G. Wildersas įsitikinęs, kad jam po ES rinkimų pavyks suformuoti naują euroskeptikų grupę EP.

Jis nori, kad Nyderlandai išstotų iš ES, atgautų suverenitetą bei užvertų savo sienas prieglobsčio ieškantiems atvykėliams, rašo „Euobserver“.

Dar vienas šio politiko tikslas – išardyti ES iš vidaus. Tai jis ketina įvykdyti suformuodamas antieuropietišką frakciją EP, tačiau tam prireiks mažiausiai 25 europarlamentarų iš septynių ES šalių narių.

G. Wilderso teigimu, jis ketina susitikti su kitais euroskeptiškų politinių pažiūrų politikais ateinančią savaitę Briuselyje tam, kad aptartų tolimesnius planus.

„Mūsų užduotis – pamėginti dirbti kartu tam, kad įveiktume sunkumus bei neįsiveltume į nesutarimus dėl vadovavimo“, - sakė jis.

Tačiau G. Wildersas nebuvo linkęs atskleisti detalių bei atsisakė įvardinti, su kurių partijų atstovais jis ketina susitikti, tačiau pažymėjo, jog pageidautų tarp dalyvaujančių matyti Jungtinės Karalystės (JK) nepriklausomybės partijos vadovą Nigelį Farage’ą ir Prancūzijos Nacionalistinio fronto lyderę Marine Le Pen.

G. Wilderso įsitikinimu, panašias idėjas deklaruojančios partijos iš JK, Prancūzijos, Austrijos, Belgijos ir Nyderlandų turi daugiau jas jungiančių nei skiriančių bruožų.

Tačiau N. Farage‘as yra pareiškęs, kad niekada nesijungs su M. Le Pen bei apkaltino jos vadovaujamą partiją antisemitizmu.

G. Wildersas patikino puikiai žinantis skeptišką N. Farage‘o požiūrį į galimą bendradarbiavimą su M. Le Pen.

„Nežinau, ar tai pavyks, tačiau, manau, turėtume pamėginti, tačiau galiausiai N. Farage‘as turės apsispręsti, ar jis to nori, ar ne“, - pridūrė G. Wildersas.

Paklaustas, ar sugebėtų suformuoti jungtinę komandą be N. Farage‘o, jis atsakė teigiamai.

„Manau bus įmanoma, tačiau būtų žymiai geriau, jei apsijungtų daugiau nei septynių valstybių partijos, todėl raginu siekti maksimumo, o ne minimumo“, - patikino jis.