Ingredientai
Kiaulpienių lapai
500
g
Svogūnai
1
vnt.
Kiaušiniai
2
vnt.
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Česnakai
1
skiltelė
Balzaminis actas
2
šaukštai
Garstyčios
1
šaukštas
Alyvuogių aliejus
3
šaukštai
Druska
pagal skonį
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Kietai išvirkite kiaušinius. Atvėsinkite, nulupkite lukštus. Kiekvieną perpjaukite į keturias dalis.
Svogūną nulupkite, supjaustykit pusžiedžiais. Česnaką susmulkinkite. Nedideliame dubenyje sumaišykite česnakus, actą, garstyčias ir aliejų. Išplakite padažą šakute, įberkite druskos. Gautą masę maišydami pakaitinkite 2 min., neužvirinkite.
Pienių lapus nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į salotų dubenį. Svogūną supjaustykite, suberkite į salotas. Salotas apliekite užpilu, įberkite pipirų ir išmaišykite.
Ant lapų sudėkite kiaušinius ir patiekite salotas. Galima įpjaustyti į salotas kiaulienos kumpio.
Atsiliepimai