Svajonių profesijos siekiantys jaunuoliai domėjosi, kokių specialybių žmonių reikia dirbti viešbučiuose, maitinimo įstaigose, kokios būtinos savybės ir kompetencijos klientus aptarnaujančiam personalui. Taip pat teko išbandyti jėgas nuotykių parko trasoje, mokytis dirbti komandoje.

Verslininkas Antanas Guoga jaunuoliams patarė drąsiai siekti tikslo, įvertinti savo stipriąsias puses, ugdyti kompetencijas, nenuleisti rankų, jeigu kažkas nepasiseka iš pirmo karto: „Aš pats verslą pradėjau būdamas labai jaunas, dvidešimtmetis, nes žinojau, kad turiu gebėjimą skaičiuoti, esu stiprus matematikoje, todėl čia ir mačiau daugiausia galimybių sėkmei“. A. Guoga taip pat pasidalino savo patirtimi, kad dalis verslų nepasiteisino, bet tai, jo manymu, neturi stabdyti nuo ėjimo į priekį, nes daryti klaidas ir iš jų mokytis yra normali kiekvieno žmogaus gyvenimo praktika.

Viena iš konkurso finalininkių Laura tvirtai apsisprendusi rinktis turizmo vadybininko profesiją. Mergina sieks suderinti meilę gimtajam kraštui su profesine ateitimi. Kiti finalininkai svajoja apie jūrininko, mokytojo, kinezaterapeuto, virėjo, futbolo trenerio, architekto, psichologo profesijas.

Socialinio projekto PATS siekis - padėti jaunuoliams pasirengti savarankiškam gyvenimui už vaikų namų ribų: įgyti pasitikėjimo, gebėti savarankiškai priimti sprendimus ir juos įgyvendinti. Vaikų globos namų auklėtiniais valstybė ir visuomenė rūpinasi, daugybė labdaros ir paramos fondų skiria savo jėgas, tačiau jaunuoliai primirštami, kai sulaukia pilnametystės ir išeina į savarankišką gyvenimą, dažnai jiems tenka grįžti į šeimas bei tą aplinką, iš kurios buvo paimti ir ne visuomet užtenka jėgų atsispirti ten tykančios pagundoms. Antrus metus organizuojamo konkurso tema „Mano svajonių profesija”. Šiais metais konkurse dalyvavo 53 jaunuoliai.

Dalyvių laiškus publikuoja ir portalas DELFI.

Konkurso organizatoriai kviečia įmones ir privačius asmenis, galinčius suteikti jaunimui žinių apie šias specialybes ir galimybę atlikti praktiką, prisijungti prie šio projekto. „Visi, norintys pasidalinti savo žiniomis, patarimais ar resursais - organizacijos, mokytojai, lektoriai, mokymų vedėjai, įmonės - yra labai laukiami projekte PATS“, - kviečia projekto iniciatorė verslininkė, manekenė, tapytoja, auginanti 4 vaikus Eglė Grėbliauskaitė ir dėkoja visiems jau prisidėjusiems, kad projektas sklandžiai vyktų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)