Ypatingas dėmesys kreipiamas į pavojingai ir chuliganiškai vairuojančius bei greitį viršijančius motociklininkus. Pareigūnai patruliuoja tarnybiniais motociklais bei policijos skiriamaisiais ženklais nepažymėtais tarnybiniais automobiliais, todėl visi pernelyg įsidrąsinę ir neleistinu greičiu važiuojantys motociklininkai yra patraukiami administracinėn atsakomybėn. Tik prasidėjus 2014 m. „motociklų sezonui“, kelių patruliai Vilniaus mieste jau yra nubaudę virš 50 Kelių eismo taisykles pažeidusių motociklų ir mopedų vairuotojų.

Kelių policijos valdyba motorinių dviračių transporto priemonių vairuotojams primena, kad kelių patruliai užsirašo visų stabdomų ir tikrinamų motociklų (mopedų) vairuotojų duomenis, todėl policijai vėliau nesunku identifikuoti šių transporto priemonių (net ir su užsienio valstybių numeriais) vairuotojus, išaiškinti įvairia vaizdo fiksavimo įranga užfiksuotus pažeidimus, pasišalinimų iš eismo įvykių vietų ar reikalavimo sustoti nevykdymo atvejus.

Taip pat pažymėtina, kad visais pavojingo ar chuliganiško vairavimo atvejais bei viršijus leistiną greitį daugiau negu 50 km/val., motociklų vairuotojams gręsia teisės vairuoti visas transporto priemones (ir motociklus) atėmimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)