Kaip portalui Iamrogue.com sakė juostoje „Nebylios dvasios“ profesorių Džozefą Kuplandą įkūnijęs aktorius Jaredas Harrisas, filmas aklai neseka tikrosios istorijos, tačiau ši įkvėpė kūrybinę grupę. „Klausimai, kuriuos sprendė mokslininkas, daktaras Alanas Robertas George’as Owenas su tyrėjų grupe ir mes filme – tie patys. Klausiama, kas yra paranormalu? Koks šių dalykų šaltinis? Ar tai iš tiesų egzistuoja“, – kalbėjo jis.

Filmo „Nebylios dvasios“ kūrėjų atspirties tašku tapo A.R.G.Oweno ir jo grupės 1972-aisiais atliktas tyrimas, pavadintas Philipo eksperimentu. Jo metu buvo mėginama užmegzti ryšį su netikru vaiduokliu. Tiesa, tikrovėje nebuvo tiriama jokia mergina. Olivios Cooke įkūnyta herojė buvo sugalvota specialiai filmui „Nebylios dvasios“. Juolab tikrovėje Philipo vaiduoklis, jo išvaizda ir biografija buvo pramanyti, o juostoje tiriamas demonas, pavadintas Evey turi ryšį su nestabilia Džeine. Profesorius atlieka eksperimentus su mergina, tikėdamasis atskirti ją nuo paranormalios būtybės. Iš pradžių jis mano, kad Evey tėra negatyvi pačios Džeinės skleidžiama energija, tarsi nematomas piktybinis auglys. Tačiau šis demonas piktavalis ir gerokai grėsmingesnis už Philipą, kuris niekuomet nebuvo laikomas pikta linkinčia būtybe.

Holivudo filmų ir istorijos sąsajomis besidomintis portalas „History vs. Hollywood“ pateikė įdomią nuotraukų, vaizdo klipų bei abiejų tikrosios ir filmo „Nebylios dvasios“, istorijų apžvalgą.

Nors filmo eksperimentai vyksta Oksfordo universitete, tikrasis Philipo eksperimentas vyko Kanadoje, Toronte. Jame dalyvavo trys vyrai ir penkios moterys, tik viena iš jų buvo studentė ir nė vienas iš jų nebuvo mediumas. Viena eksperimento dalyvių buvo Iris Owen, tyrėjo A.R.G.Oweno žmona. Tikrovėje aštuonių žmonių grupė ir du jų stebėtojai seansui burdavosi kartą per savaitę, susitikimų metu buvo šaukiamasi Philipo, tačiau A.R.G.Owenas nesiėmė jokių ekstremalių priemonių kaip kad profesorius Džozefas Kuplandas filme „Nebylios dvasios“.

Įtraukiantis ir prikaustantis siaubo filmas „Nebylios dvasios“ jau pasiekė Lietuvos kino teatrus.

Filmo „Nebylios dvasios“ anonsas:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)