Dar prieš pusantrų metų DELFI rašė apie prestižiniu turėjusio būti daugiabučio gyventojų skausmus – pastato požeminėje aikštelėje kaupėsi smirdintis vanduo, į nebaigtas statyti pastato dalis nuolat landžiojo jaunimas.

„Arfa“ projektas – vienas iš nekilnojamo turto burbulo prieš krizę pavyzdžių. Gavusi iš SEB banko kreditą bendrovė „Vyrokas“ taip ir nesugebėjo užbaigti statybų, kurių pabaiga buvo planuota 2009 m.

Pernai metų vasarį Vilniaus apygardos teismas pripažino bendrovę bankrutavusia ir likviduojama dėl bankroto. Po šio sprendimo laukė įmonės turto išpardavimas.

Pernai kovo mėnesį varžytinėse nepabaigta statyti „Arfos“ projekto dalis atiteko UAB „Litectus“, SEB grupės įsteigtai ir valdomai bendrovei.

Įmonės vadovas Edvinas Malevskis portalui DELFI teigė, kad šiuo metu ieškoma investuotojo, kuris apsiimtų pabaigti projektą.

„Šiai dienai pastatą esame apstatę tvoromis, apsauga visą parą, kad būtų saugu aplinkiniams. Esame pasidarę techninius auditorius ir ieškome investuotojo“, - sakė jis.

E. Malevskis taip pat tvirtino, kad periodiškai iš „Arfos“ požeminės aikštelės yra šalinamas besikaupiantis lietaus vanduo.

Pastatą administruojančios įmonės „Namų priežiūros centras“ vadovas Gediminas Jankauskas teigė, „Arfos“ komplekse buvo atlikta ekspertizė, leidusi nustatyti, ar požeminėje aikštelėje besikaupiantis vanduo gali ardyti šiuo metu apgyvendintą pastato dalį.

„Mes bandėme ir žiūrėjime, kokią įtaką tai gali daryti. Realios grėsmės nėra, bet plačiąja prasme žiūrint vanduo vis vien kažkur skverbiasi ir kažkoks poveikis yra. Jis nėra ekstremalus ar ardantis, bet kažkoks yra“, - teigė G. Jankauskas.

Gyvenamojo „Arfos“ pastato dalies pirmininkas Aleksandras teigė, kad gyventojai jau ilgą laiką laukia pokyčių kaiminystėje.

„Didžiausia problema, kad jie (nauji savininkai – red.) nesiima veiksmų, kad būtų ta dalis pabaigta: nei parduoda, nei patys pabaigia, - skundėsi namo gyventojas. - Gali turtą pardavinėti arba parduoti. Jei nėra tikslo parduoti, kainą nuleisti iki rinkos, tai gal ir neatsiranda norinčiųjų“.

Aleksandras sakė tikintis, kad nepabaigtas statyti pastatas kaiminystėje turi įtakos ir „Arfoje“ įkurtų butų kainai: „Natūralu, kad tai (nepabaigtas statyti pastatas – red.) nėra privalumas, o trūkumas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)